Tokom odrastanja, nekoliko puta je bila u kliničkoj smrti, a poslednji, peti put, kada je imala 5 godina 😥

Natalija Stevanović (2003) je, kako kažu lekari, medicinsko čudo i njihov heroj. Ona je zbog posledica dugog boravka u inkubaturu dobila strabizam na oba oka, astigmatizam i nistagmus.

Tokom odrastanja, nekoliko puta je bila u kliničkoj smrti, a poslednji, peti put, kada je  imala 5 godina, preživela je stravičnu nesreću u kojoj opet doživljava kliničku smrt i zadobija potres mozga, subarahnoidalno krvarenje, epileptične statuse, prelom lobanje, prelom butne i pubične kosti, unutrašnja krvarenja i pucanje plućne maramice. 

Reanimirana je 3 puta za manje od 24 sata i postavljena joj je dijagnoza G80 cerebralna paraliza, 32 dana je bila u komi nakon čega je ponovo učila da hoda i priča, i uspela je da se izbori sa svim poteškoćama tokom oporavka. 

Posledice nesreće su tremor leve ruke, hemiplegija i hemipareza leve strane tela, konvulzije, mikrocista i leva noga joj je kraća za jedan centimetar. Tada je Nataliji dijagnostikovana cistična fibroza, bolest pluća, creva i pankreasa, osobe koje se bore sa ovom bolešću najčešće žive do svoje 25. godine.

Ova hrabra devojčica, uprkos konstantim borbama sa kojima se suočava, čvrsto veruje da će sve biti kako treba i da ništa nije strašno, bolest treba prihvatiti. Njen poziv da uvek budemo hrabri je upućen svima od nas. Naša vera nas je učila da uvek budemo ljudi i zato naša Fondacija pokreće akciju prikupljanja sredstava za Natalijino lečenje.

Autor: redportal.rs

#Natalija Stevanović

#Pokreni život

#ZA Natalijinu HRABROST