Bez bračnog sertifikata ne možete da dobijete sobu 😥

Ako nemate sertifikat da ste u braku ne mogu da vam izdaju sobu u hotelu. Pandemija je već smanjila broj turista za čak 80 % ali i domaći zakon o zabrani seksa pre braka šteti hotelskoj industriji, kako piše Ekonomist.

Nevenčani par može da dobije kaznu oko jedne godine zakona ako bude u istoj sobi. Svake nedelje policija proverava sobe i hotelske registre.

Recepcionista mora da dobije na uvid sertifikat o braku pre nego što preda ključeve. "Od nevenčanih parova dobijam najviše poziva", rekao je Merijem Zniber koji vodi hotel Rif Mountanins, dodao je i da bi napunio hotel kada bi skinuli tu zabranu.

Nada za promenom se povećala nakon što je islamistička stranka koja je bila na vlasti 10 godina izgubila na izborima, i to čak 90 % svojih mesta. Novi premijer bi trebalo da krene u liberalniji pristup.

Nova vlada je najavila da će revidirati ceo krivični zakonik.

Mnogi su upoređivali zakone sa drugim muslimanskim zemljama kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati koji su dekriminalizovali seks pre braka već i Saudijske Arabije u kojoj se potvrda o braku ne traži u hotelima više.

Autor: redportal.rs

#Maroko

#Odmor

#hoteli

#seks

#seks pre braka

#zakon