Predstava, okrugli sto, vebinari i dokumentarno-umetnički film su deo ovog šireg projekta 😍

Posle veoma uspele prezentacije svog dokumentarnog filma u Glazgovu na COP 26 samitu, DAH Teatar nastavlja rad na projektu Drveće pleše organizujući okrugli sto na temu Kreativni odgovori na klimatske promene 29. novembra u UK Parobrod sa početkom u 18 č. 

Okrugli sto okuplja umetnike, stručnjake i publiku da razgovaraju o projektima koji se na kreativan način, koristeći umetnost bave klimatskim promenama i njihovim uzrocima.

DAH Teatar, takođe, organizuje 3 vebinara (30. novembra, 1. i 2. decembra, od 18-19 č.) putem Zum platforme. Umetnici DAH Teatra vodiće ove onlajn treninge, otvorene za sve građane, posebno mlade, sa ciljem da predstave kreativne mogućnosti umetnosti u artikulisanju sopstvenih potreba i građanskog angažovanja, da ih osnaži da kreativno izraze svoje nezadovoljstvo i artikulišu svoj protest i potrebe.

Foto: Privatna arhiva/ Đorđe Tomic

Pored ovih aktivnosti DAH Teatar u okviru redovnog repertoara 26. novembra igra svoju poznatu i nagrađivanu predstavu Zagonetka revolucije u UK Parobrod u 20 č. koja kroz istorijske revolucije, na apsurdan način, vodeći publiku kroz vreme, ali i prostor Parobroda govori i postavlja pitanja da li je pobuna danas uopšte moguća.

Predstava, okrugli sto, vebinari i dokumentarno-umetnički film (čiji insert je prikazivan na svetskoj konferenicji COP26) su deo šireg projekta DRVEĆE PLEŠE – AKTIVIRANJE GRAĐANA NA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE, koji odgovaraju na pitanje kako efikasno i konstruktivno reagovati na jednu od najvećih kriza sa kojom se suočavamo danas, krizom opstanka zdrave životne sredine čiji su direktni simptomi klimatske promene i jedan od glavnih uzroka – uništavanje šuma i drveća.

Projekat su podržali: ITAC – Climate Impact, Austrijsko savezno ministarstvo za evropske i međunarodne poslove, Grad Beograd - Sekretarijat za kulturu. U saradnji sa Institutom za umetničku igru u Beogradu.

Foto: Privatna arhiva/ Đorđe Tomic

Autor: Redportal.rs

#Drveće pleše

#OKRUGLI STO

#predstava

#životna sredina