Ovo je skoro moja svakodnevica, svaku noć već nekoliko godina.

Poznata manekenka Bela Hadid na svom Instagram profilu objavila je seriju fotografija na kojima je u suzama i progovorila o svojim problemima. Supermodel je rekla da je bila inspirisana da javno podeli svoje iskustvo s depresijom nakon videa u kojem njena prijateljica Willow Smith iskreno govori o vlastitim nesigurnostima.

- Volim te i volim tvoje reči. Zbog njih sam se osećala manje usamljeno i zato bih htela ovo objaviti - napisala je Hadid.

- Ovo je skoro moja svakodnevica, svaku noć već nekoliko godina. Društveni mediji nisu stvarni. Svako ko se bori, zapamtite to. Ponekad sve što morate čuti jeste da niste sami. Dakle, od mene za vas, niste sami. Volim te, vidim te, i čujem te. Samopomoć i mentalna bolest/hemijska neravnoteža nije linearna i gotovo je poput rolerkostera s preprekama… ima svoje uspone i padove - napisala je ona.

Bella je napisala i da se dosad više puta suočavala sa sličnim problemima te da zna da se moguće naučiti nositi s boli ako radimo na sebi i provodimo dovoljno vremena nastojeći otkriti koji su to okidači i traume.

- Imala sam dovoljno slomova i izgaranja da znam ovo: ako dovoljno radiš na sebi, posvetiš vreme da sam razumeš svoje traume, okidače, radosti i rutinu, uvek ćeš moći razumeti ili naučiti više o vlastitoj boli i kako se nositi s njom. Želim da znate da uvek postoji svetlo na kraju tunela, a vrtuljak se u jednom trenutku potpuno zaustavi. Biće bolje - napisala je Hadid.

Završila je rekavši kako joj je “sve teže i teže ne podeliti svoju istinu”. Hadid je još u januaru ove godine progovorila o borbi s teškom depresijom i anskioznošću još od tinejdžerske dobi. Kako je ušla u 20-e, manekenka je rekla da joj se socijalna anksioznost pogoršala. Priznala je da je uzela kratku pauzu od društvenih mreža kako bi se usredotočila na zdravlje.

- Odvojite vreme za vaše mentalno zdravlje. Uvek se isplati iskoristiti svoj puni potencijal - poručila je.

View this post on Instagram

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

IZVOR: IG / bellahadid

Autor: redportal.rs

#anksioznost

#bela hadid

#depresija

#plakanje