Pevač će uskoro odštampati i "pravo" izdanje

Gibonni (53) ima novu pesmu, ali to važi samo za vlasnike "starinskih" gramofona i kantautorovog raritetnog mini LP-ja U po' ure u vinilnom izdanju.

Na vinilu se samo na prvi pogled nalaze sve iste pesme kao na CD-u i streaming servisima. Umesto poslednje pjesme, koja je navedena, Ko si, da si, vlasnika jednog od 600 napravljenih primeraka iznenadiće orkestralni uvod u pesmu koja se zove Božjon voljom. Naravno, pesma nije navedena jer nije trebala biti na albumu.

- U češku firmu koja je trebala odštampati ploču poslali smo master snimak na kojoj je zadnja pesma morala biti ista kao i na CD-u. No, otišla je kriva, na kojoj je ova druga. Budući da Česi to nisu uspeli odštampati u dogovorenom roku, prosledili su ga u Španiju, drugoj firmi, kojoj smo mi poslali pravi, ali tamo se dogodila zamena. Kako, ne znamo. Na vinilu je na kraju pjesma Božjon voljom, iako na omotu piše da je na njenom mestu Ko si da si - rekao je Gibonni za Slobodnu Dalmaciju.

Pevač će uskoro odštampati i "pravo" izdanje s pesmom Ko si, da si na kraju. Orkestralni dio u pjesmi Božjon voljom raspisao je Ranko Rihtman, a otpevala Amira Medunjanin.

Autor: Dnevni avaz

#Gibonni

#album

#pesma