Dva migranta poginula, 20 povređenih

Pirotska policija uhapsila je danas D.M. (39) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

On se tereti da je kombi vozilom beogradskih registarskih tablica, u nameri da izbegne policijsku kontrolu, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i kod pružnog prelaza udario u stub sa svetlosnom signalizacijom, usled čega se vozilo prevrnulo na krov.

U putničkom kombiju marke "opel", kojim je upravljao, nalazila su se 22 lica, za koje je ustanovljeno da su iregularni migranti. Dve osobe su poginule, a četiri lica su teže povređena.

- Radi se o devetnaestoro mladih ljudi, od kojih mislim da je samo jedan punoletan, uglavnom su to deca. I jedno lice je naš državljanin, on je vozio. Dva pacijenta su primljena na ortopediju, jedan sa prelomom vratnog dela kičme, drugi sa prelomom lumbalnog dela kičme, jedan pacijent je na odeljenju hirurgije sa prelomom rebra i zuba - kaže dr Nebojša Jovanović, načelnik Ortopedije Opšte bolnice Pirot.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti predat tužilaštvu.

Autor: espreso.rs

#Kombi

#migranti

#prevrnuo

#uhapšen

#vozač