Ušli su u kuću i u njoj zatekli Brajkovićevo ugljenisano telo. Nalazilo se podu blizu kreveta iza kog je pronađen mrtav pas 😥

Možda bi Milisavu Brajkoviću (69) iz Arsovića, razuđenog zaseoka ariljskog sela Visoka, juče i bilo spasa da mu stara kuća nije na samcu, nadomak šume, udaljena od najbliže komšijske par stotina metara.

Ovako, požar koji je u utorak ujutro izbio u njegovoj kući i koji je kasno primećen bio je koban po njega. 😥 Pošto je vatra ugašena nesrećni starac pronađen je potpuno izgoreo, a blizu njega ležao je mrtav i njegov verni pas. 😭

Kada je vatra planula niko u Arsovićima ne zna, tek negde oko 9.30 jedan od komšija primetio je da se iz pravca Brajkovićeve kuće diže dim. Krenuo je na tu stranu i video da je posredi požar.

- Prišao je kući i kroz prozor pokušao da osmotri šta se dešava unutra, ali se od dima ništa nije videlo. Onda je uhvatio za kvaku, a kako su vrata bila zaključana tukao je u njih dok ih nije razvalio. Pokušao je da uđe u kuću, ali nije mogao od dima i plamena - priča za Blic meštanin Visoke.

Komšija je, kaže on, krenuo da doziva Milisava, ali se iz kuće čulo samo cvilenje psa. Požar je prijavio vatrogascima, a kako je znao da će im trebati vremena da dođu jer su Arsovići udaljeni od Arilja 40 kilometara u pomoć je pozvao meštane. Njih nekoliko noseći kofe dojurilo je do Brajkovićeve zapaljene kuće. Pokušavali su koliko su mogli da obuzdaju vatru.

- Baš u trenucima kada je vatra iz jedne prostorije u kojoj je, ispostaviće se, stradao Milisav, počela da se širi u drugu, stigli su vatrogasci iz Arilja. Ušli su u kuću i u njoj zatekli Brajkovićevo ugljenisano telo. Nalazilo se podu blizu kreveta iza kog je pronađen mrtav pas - kaže naš sagovornik.

Milisav je živeo sam, a žitelji Arsovića pričaju da ga proteklih dana nisu viđali. I ranije se dešavalo da ga ne vide jer je njegova kuća podalje od drugih.

Sve ukazuje da je nesrećni čovek spavao u vreme kada je izbio požar i da se u nekom trenutku produbio i shvativši šta se dešava pokušao da se domogne vrata, ali ga je savladao ugljenmonoksid. Požar je najverovatnije krenuo da se širi od krova, blizu odžaka.

U Višem javnom tužilaštvu u Užicu Blicu je rečeno da je naložena obdukcija tela tela, najpre da bi se otklonila svaka sumnja oko idenititeta, a zatim i uzrok od koga je starac preminuo.

- Milisav je bio dobar čovek, uvek spreman da se drugom nađe pri ruci, bavio se poljoprivredom. Kad god sam ga sretao kraj njega je išao njegov verni pas. Svuda su bili zajedno, zajedno su i stradali - kaže meštanin Arsovića.

Da li je vatra povredila psa toliko da u trenucima kada je komšija razvalio vrata nije mogao pobegne napolje, ili je rešio da do kraja ostane sa svojim gazdom, zauvek će ostati tajna.

Autor: Blic

#Arsović

#Milisav Brajković

#arilje

#izgorela kuća