Tvrdi da prvenstvo nije namešteno

Ventil za erupciju, kako Saša Ćurčić sam voli da kaže, „frekventne energije” i, ispostavilo se, video klip, maltene, milionskog pregleda na Jutjubu, pre tačno 11 godina i uoči 139. okršaja Crvene zvezde i Partizana otškrinulo je novinarsko: „Đani, procena rezultata večitog derbija”?

- Poruka anglomanijskoj Srbiji: kad se budu policija, naši navijači, Srbi ujedinili, bićemo stvarno lideri u regionu, u Ruskoj Federaciji, ruskoj Dumi, u Evropskoj uniji, u Americi, u NJujorku. Srbi će biti lideri i taj dan će doći. Kad umesto bombi budu dlanovi goreli, vratićemo se šalovima. Drago mi je što je derbi, mnogo sam srećan... da li Partizan pobedio ili ne, „ubiću” se večeras od alkohola. Goreće Srbija, goreće Beograd! Partizan mora da napadne, visoki presing na zadnju liniju, štopersku Zvezde. Ako to budemo uradili, Partizan dobija sa 2:0. Hvala!

Redakcija Sportskog Žurnala uradila je intervju sa legendarnim igračem Partizana, i očigledno velikom medijskom zvezdom.

Uvidom u navedeni izvor od pre deceniju i „kusur”, inicijalnu kapislu da se fudbalsko / životni vragolan iz Besnog Foka (zvezda Premijer lige i dabl-deker / rodmanovskih žurki u Londonu i NJujorku) još jače useli u srca Grobara („kupio” ih još 1993. čim je pristigao iz OFK Beograda), iznenadio nas je, mrzovoljni, uvod odgovora u tematsko: kako vam se, danas, čine večiti rivali i ko će do lovora u šampionskoj trci?

- Ne gledam Partizan „petnaest godina”. Ne zanimaju me!

Zaštooo?

- Još od onog incidenta sa Kraljem... Bio sam tad u Londonu, kad je onaj... onaj... upao u TV prenos?! Tačno, vole me partizanovci, neka... ali ja više volim Vučića i njegovu porodicu! Ne mogu da gledam Partizanove utakmice i slušam: „Vučiću, p.....!” Ne znam da li ću ikad više da odem na taj stadion?! Možda kao trener... pogotovo što sam deo Partizanove svetle strane. Iz doba Zeke, kad se svakom, uključujući i navijače, znalo mesto.

Dobrooo... 'Ajmo, onda, „u kontru”: gledate li Crvenu zvezdu?

- Zvezdu? Ispratim evropske utakmice...

I?

- Sve je funkcionisalo perfektno, ali... šokiran sam da su samo četvorica igrača vakcinisana. Skandal! Kad sam pročitao Mrkelinu izjavu posle Radnika... Globalna kataklizma, sportisti treba da budu primer, a oni... Samo Deki i nekoliko fudbalera?! Pao sam u nesvest! Zavise ti rezultati, nemaš igrački fond, neko ti se, kao Pavkov, prehladi... Mislio sam, kako su krenuli, biće prvi u grupi, lagano, kad...

Mnogi partizanovci misle da će trka do aprila i izbora da bude egal i da će onda, zbog navijačkih sklonosti predsednika, da prevagne na Zvezdinu stranu?

- Ma, jok, to nema veze sa istinom! Sećate li se ko je bio premijer Miloševićeve vlade i predsednik Partizana kad sam ja igrao za crno-bele? Mirko Marjanović! I... o čemu mi pričamo? Ne selektiram prijatelje po klupskim bojama, Aleksandra Vučića volim više od roditelja.

U drugoj godini Marjanovićeve vladavine (1995), svedok ste, Crvena zvezda se okitila duplom krunom?

- Sećam se kako nam je Mirko pevao... Odvrne Vagnera, Šopena, Lista i... Nenad i Zeka mu tapšu... A, on? Vrišti! Bolje da smo gurnuli Savu da peva!

Dakle, vaš Partizan ima veliku šansu...?

- Ja sam, pre svega Srbin, nisam samo Partizanov! Patriota i građanin sveta. Nikada nisam bio fanatik, naročito navijački. Kao mali, navijao sam i za Partizan i za Zvezdu. Dobro, posle sam igrao u Humskoj i... Imam odgovornost prema svima! Sedim sa Džonijem Depom, Rodmanom, Naomi Kembel... Sretnu me navijači Zvezde: „Ti si jedini iz Partizana kog smo voleli”! Mnogo zvezdaša glasalo je za mene kad sam bio u rijalitiju...

Dobro, ali više biste voleli da Partizan bude šampion?

- Pa... ne bih, zbog uprave. Neka, zbog fudbala, odluči poslednje kolo. Eto, zadnji derbi bio je maaalo bolji. Počeo sam da gledam... Al' ako vidim rvačke zahvate, izađem napolje, šetam...

Autor: zurnal.rs

#aleksandar vučić

#partizan

#više volim vučića

#đani ćurčić