Prva poslovnica u Severnoj Makedoniji biti otvorena u centru Skoplja

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da će Telekom otvoriti 16. novembra prvu poslovnicu u Severnoj Makedoniji i najavio da će se se Telekom zahvaljujući partnerstvu sa Vodafonom dodatno širiti.

- Krećemo sa satelitskom televizijom, a u martu ili aprilu krećemo i sa mobilnom telefononijom u Severnoj Makedoniji - rekao je Lučić gostujući na TV Prva.

Dodao je da će prva poslovnica u Severnoj Makedoniji biti otvorena u centru Skoplja. Kaže da je planirano i otvaranje poslovnica Telekoma u Nemačkoj i Švajcarskoj u prvom kvartalu naredne godine, zbog situacije sa koronom u tim zemljama.

- Nemačka je imala dosta lokdauna zbog korona, što je sprečilo brzi razvoj. Tako da je sledeća zemlja gde ćemo otvoriti oko 30 poslovnica u svim gradovima gde je naša dijaspora jeste Nemačka - naveo je Lučić.

On je istakao da će partnerstvo sa Vodafonom omogućiti Telekomu dodatno širenje.

- To će nam dati prostora da krenemo u dodatno širenje, ovaj sporazum nam omogućava da dugoročno smanjimo cene investicija, tako što ćemo smanjiti jedinične cene opreme - naglasio je Lučić.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić najavio je danas da će Telekom 29. novembra isplatiti 4,16 milijardi dinara dividende. Dodao je da se dividenda isplaćuje na osnovu Skupštine akcionara.

- To je duplo više nego prošle godine, tako da ove godine krajem novembra isplaćujemo dividende i državi kao većinskom akcionaru, ali i manjinskim akcionarima - rekao je Lucić gostujući na TV Prva.

Autor: redportal.rs

#Severna Makedonija

#Skoplje

#Telekom

#poslovnica

#telekom srbija