Prvi uočio veliki problem i rešio ga

Poznati italijanski trener Rikardo Pjati je radio sa Novakom Đokovićem pre 16 godina i tada je video problem koji niko drugi nije, piše Mondo.rs.

Novak Đoković je po mnogima najbolji teniser svih vremena. Ono što radi deluje zaista nestvarno. U Parizu je podigao 37. pehar sa Masters turnira, postavio je rekord tako što je sedmi put u karijeri završio godinu na prvom mestu, ima 20 grend slem titula i još mnogo neverovatnih brojki.

Ko zna dal i bi išta od ovoga bilo moguće da nije bilo jednog čoveka - Rikarda Pjatija. Jednog od najboljih trenera u "belom sportu. On je radio sa Novakom u periodu između 2005. i 2006. godine i pomogao mu je dosta na početku karijere. Prisetio se toga u razgovoru za "MSN":

Bilo je proleće 2005. godine. Uživao sam u uspehu Ivana Ljubičića i želeo sam da vidim neke mlade igrače. Prijatelj mi je rekao da ima tu jedna klinac, 250. na svetu. Gledao sam ga samo jednom u Australiji, kad je ubedljivo izgubio od Marata Safina (6:0, 6:2, 6:1). To je samo dokaz da ne treba da donosite zaključke prerano.

A potom nastavio:

Radili smo zajedno oko godinu i po dana. Primetio sam da uvek čkilji pre nego što udari lopticu. Savetovao sam njegovu porodicu da ga odvede kod oftalmologa. Ispostavilo se da je imao duplo manju dioptriju od one što su mu dali.

Autor: mondo.rs

#djokovic

#novak

#tenis