Domaća kompanija će se, zahvaljujući partnerstvu sa Vodafonom, dodatno širiti

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da će Telekom otvoriti 16. novembra prvu poslovnicu u Severnoj Makedoniji i najavio da će se se Telekom, zahvaljujući partnerstvu sa Vodafonom, dodatno širiti.

- Krećemo sa satelitskom televizijom, a u martu ili aprliu krećemo i sa mobilnom telefononijom u Severnoj Makedoniji - rekao je Lučić gostujući na TV Prva.

Foto: mts.rs/N/A

Dodao je da će prva poslovnica u Severnoj Makedoniji biti otvorena u centru Skoplja.

Kaže da je planirano i otvaranje poslovnica Telekoma u Nemačkoj i Švajcarskoj u prvom kvartalu naredne godine, zbog sitaucije sa koronom u tim zemljama.

- Nemačka je imala dosta lokdauna zbog korona, što je sprečilo brzi razvoj. Tako da je sledeća zemlja gde ćemo otvoriti oko 30 poslovnica u svim gradovima gde je naša dijaspora jeste Nemačka - naveo je Lučić.

On je istakao da će partnerstvo sa Vodafonom omogućiti Telekomu dodatno širenje.

- To će nam dati prostora da krenemo u dodatno širenje, ovaj sporazum nam omogućava da dugoročno smanjimo cene investicija, tako što ćemo smanjiti jedinične cene opreme - naglasio je Lučić.

Govoreći o ugovoru sa Vodafonom, Lučić je istakao da je to najveći telekomunikacioni operater Evropi, kao i jedan jedan od najavećih u svetu.

- Vodafon ima globalno više od 300 miliona korisnika u mobilnoj telefoniji i 27 miliona fiksnih internet korisnika. Takođe, Vodafon je uvek bio brend za inovativnost. To je najbrža rastuća 5G mreža u svetu i ima najveći broj servisa i uređaja kojima se upravlja preko 5G interneta. Takođe, ima više od 100 miliona takvih uređaja. Radi se o najjačem telekomunikacionom operateru na svetu - naglasio je Lučić.

Kaže da će to partnerstvo dosta doprineti korisnicima Telekoma pošto će se brzo implementirati svi digitalni servisi koje Vodafon ima na globalnom nivou.

Foto: news.com.au/NZ

- Sledeće godine će se kod nas krenuti sa razvojom 5G tehnologije, koja ne znači samo ubrzani internet već i razne mogućnosti koje će biti od ''mobilnog ka korisniku'' i mi ćemo ovim sporazumom sva svetska iskustva odmah moći da implementiramo, kao i sve servise - naveo je Lučić.

Kako je rekao, Telekom dosta dobija partnerstvom sa Vodafonom i u segmentu nabavki, jer će to doneti nabavku telefona i opreme po nižim cenama.

- Mi smo, ipak, u svetskim merilima mali operator, a koji imaju malu pregovaračku snagu kada se nabavlja telekomunikaciona oprema, odnosno telefoni i IT oprema. Sa Vodafonom dobijamo globalnu pregovaračku snagu, što će nam omogućiti značajno bolje cene telekomunikacione i IT opreme i telefona, i za nas značajno veći profit i prihod - naveo je čelnik Telekoma.

Autor: Tanjug

#Severna Makedonija

#Vladimir Lučić

#Vodafon

#otvaranje poslovnice

#telekom srbija