On je naveo da su poruke koje je ostavljao na društvenim mrežama bile isključivo reči podrške

Ilija M. (57), progonitelj Nine Badrić, zbog višegodišnjeg uznemiravanja nepravosnažno je osuđen na 8 meseci zatvora, uslovno na 3 godine.

- Poričem krivicu za delo koje mi se stavlja na teret. Ne sporim da mi se gospođica Nina Badrić svidela u njenoj muzici. Postao sam njen fan, slušam njene pesme, odem na koncerte, ali ne na svaki. U desetak godina bio sam na njih 15-ak. Ne znam šta znači kad kaže da sam u nju zurio. Nisam bio nikada nepristojan prema njoj. A u Jelsu sam otišao nevezano za nju jer tamo 7 godina letujem. Unajmljujem sobe, a lokacije zavise od cene. Ne znam ni o kom zidiću govori da sam je sa njega posmatrao jer je taj zidić na frekventnom mestu. Pa Jelsa je mali gradić, sve je udaljeno 200-tinjak metara. Međutim, ja njoj nikada nisam kucao na vrata niti sam očekivao da s njom budem a priori u kontaktu. Nisam iskompleksiran niti mi je ona prioritet u životu - rekao je u svoju obranu u sudnici Opštinskog kaznenog suda u Zagrebu Ilija M, optužen da je pevačicu Ninu Badrić 2 godine uhodio od Zagreba do Hvara, i da joj je slao pisma i pesme.

Međutim, u te njegove reči sud nije poverovao pa je nepravosnažno osuđen uslovno na 8 meseci zatvora na 3 godine. Takođe, sud mu je odredio i meru obaveznog psihijatrijskog lečenja kao i trogodišnju zabranu približavanja i uznemiravanja pevačice, a naloženo mu je i da plati troškove psihijatrijskog veštačenja.

Optuženi Ilija M. još je u svoju odbranu rekao da su poruke koje je ostavljao na društvenim mrežama bile isključivo reči podrške jer Badrić ceni kao osobu.

Autor: Pink.rs

#Nina Badrić

#pevačica

#progonitelj