Album "Mlad i radostan” za glas, klavir i kontrabas, izlazi 10. decembra 2021. godine

Lidija Andonov (grupa Sixth June) i Andrija Pavlović (LP Duo, Andy Pavlov), udružili su se u poduhvatu stvaranja muzičkog albuma obrada pod nazivom Mlad i radostan.

Ideja muzičara je da ispričaju priču o muzici, pesmama i autorima koji su svoje karijere započinjali u periodu 80-ih godina, u danas nepostojećoj državi, Jugoslaviji. Ovo je njihov omaž jednoj muzičkoj civilizaciji i pesmama koje su obeležilie naše živote. 

Album je snimljen u saradnji sa kontrabasistom Greg Koenom koji je u svojoj bogatoj karijeri sarađivao sa muzičarima kao što su Lori Anderson, Tom Veits, Džon Zorn i Dejvid Birn. Snimatelj albuma je Andrej Mladenović.

Mlad i radostan će krajem ove godine, tačnije od 10. decembra, biti objavljen najpre digitalno, a potom i na vinilu u izdanju izdavačke kuce Sweet Sensation, koju su početkom ove godine osnovali članovi grupe Sixth June i pijanista Andy Pavlov.

Lidija Anodnov, pevačica i glumica, snimila je sa muzičko-vizuelnom grupom Sixth June 7 albuma i imala zapažene koncerte širom sveta na festivalima i u značajnim klubovima poput Berghain u Berlinu. Osnovala je prvo udruženje dramaterapije u Srbiji.  

Andrija Pavlović je pijanista i kompozitor, osnivač i član muzičkog sastava LP Duo. Objavljuje i pod pseudonimom Andy Pavlov.

Autor: redportal.rs

#album

#album obrada pesama

#jugoslavija

#mlad i radostan