Lutrija stigla do suda 👨‍⚖️

Žensko udruženje odlučilo je da osigura sreću u braku 30 godina starom Henriju Arkrajtu, koji je inače vrlo prijatan za oko - da se najblaže izrazimo. U tu svrhu je organizovana velika lutrija, čiji su prihodi trebali da budu miraz dotičnog gospodina, dok se on obavezao da će biti veran i požrtvovan suprug one srećnice koja njega izvuče za svog budućeg muža.

Lutrija je imala OGROMNOG uspeha, iznenadila je sve, uključujući i samog Henrija. Prodato je čak nekoliko hiljada tiketa.

Na dan izvlačenja organizovana je zabava, posle koje je trebalo izvući pobednicu.

Međutim umesto sreće, došlo je do katastrofe. 😂

Pobednica lutrije bila je gospođica Mod Bedford MUŠKOBANJASTA I POSVE RUŽNA DAMA od 52 godine 😬. Na spoznaju da će ostatak života morati da provede sa osobom koja bi mu mogla biti baba Henriju je popustila hrabrost - te je prosto pobegao. Ali tu nije kraj, o ne.🤭

Razočarana dobitnica nagrade, gospođica Bedford, koja se onesvetila od sreće što će dobiti mladog i zgodnog muža, odmah se obratila, ni manje ni više, NEGO SUDU.

Henri je odbio da se venča i u svoju odbranu rekao:

Stara tetka nije trebalo da posećuje zabave uopšte, a još manje da napastvuje mladiće (😂)"

Sud je aferu rešio na jednostavan način - lutrija je nemoralna i zato se odbija zahtev gospođice Bedford. ALI, ona dobija svu odštetu u visini "miraza" koju će isplatiti Žensko udruženje.

I tako pravda bjaše zadovoljena te daleke 1938. godine. 🤭

Foto: Facebook.com/Pisalo je u novinama

IZVOR: FB / Pisalo je u novinama

Autor: redportal.rs

#Lep

#Lutrija

#Ružna

#brak

#udaja

#venčanje

#Žensko udruženje

#žene

#ženidba