Konačno mu je skinuta zabrana ulaska u ovu državu

Proslavljeni srpski fudbaler i jedan od Zvezdinih zvezda Dušan Dule Savić kazao je u razgovoru za Portal Dan da nije ni znao da je bio na listi onih kojima je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru. 

Legendarni Dule istakao je za naš portal da se sa svojim prijateljima često sada šali što je "skinut sa crne liste", a takođe nam je i otkrio da Vladu na čelu sa Zdravko Krivokapićem nikako ne podržava.

Na pitanje da li ipak smatra nekim pomakom to što se ukidanje zabrane ulaska dogodilo upravo pod mandatom Krivokapićeve Vlade, Dule kaže da će on sada "udariti sam sebi zabranu dolaska u Crnu Goru". 

- Neću doći u Crnu Goru sve dok se zove i dok je nazivaju Montenegro- poručio je Savić za Portal Dan. 

Podsjetimo, portal RTCG prenio je prekjuče saznanja TVCG da je crnogorska policija ukinula mjeru zabrane ulaska u zemlju za 18 lica kojima su bivše vlasti izdale zabranu. Među onima kojima je ukinuta zabrana upravo je bio Dule Savić.

Trener i bivši fudbaler tvrdi da je prosto nezamislivo da mu je bivši režim Mila Đukanovića zabranio ulazak u bratsku zemlju samo zbog različitog mišljenja. 

- A sa druge strane drago mi je što sam bio na listi nepoželjnih, sve dok su u Crnu Goru poželjni Hašim Tači, Kadri Veselji i ostala kompanija- navodi Dule za Portal Dan. 

Dule, poznat po svojim anti-nato stavovima koje nerijetko javno iznosi u medijima, dodaje da je uvijek bio na strani Crne Gore, a ne "Montenegra".

- Znam da je ta zabrana uvedena jer sam uvijek davao podršku srpskom narodu u Crnoj Gori. Moje stavove sam uvijek iznosio javno i sa tim nikad nisam imao problem. Odavno pričam da je svijet totalno poludio zahvaljujući NATO-vcima i politici Evropske unije  - dodao je on za Portal Dana. 

Dule ističe da je mnogo razočaran u nove donosioce odluka u Crnoj Gori. Za premijera Krivokapića kazao je da je izdao mitropolita Amfilohija, a podvlači i da je "svima jasno ko je Dritan Abazović". 

- Kad su počele litije u Crnoj Gori svi smo vjerovali da će upravo ta vjera naroda dovesti do promjena. Ne damo svetinje je nešto najveličanstvenije što se Crnoj Gori ikada dogodilo- dodao je on. 

Za Krivokapića ističe da je samo nastavio "antisrpsku politiku Đukanovića".

- To je sve isto. Krivokapić je izdao mitropolita Amfilohija i izdao je srpski narod u Crnoj Gori. Svi dobro znamo ko je Dritan Abazović. Ja se iskreno nadam da će ubrzo biti izbori u Crnoj Gori- zaključio je Savić. 

Podsjetimo, na listi lica iz Srbije kojima je ukinuta zabrana su i sin predsjednika Srbije Danilo Vučić, predsjednik FK Crvena Zvezda Zvezdan Terzić, Milica Đurđević iz Zavjetnika i poznati crnogorski pjevač Vlado Georgiev.

Zabrana uslaska u Crnu Goru bila je uvedena i akademiku Matiji Bećkoviću, kao i članovima rep grupe Beogradski sindikat. 

Autor: redportal.rs

#Dule Savić

#Montenegro

#ići ću

#neću

#u crnu goru