Poligon Peskovi kod Požarevca

Na poligonu „Peskovi" kod Požarevca je započelo izvođenje zajedničke obuke jedinica za specijalne operacije Vojske Srbije i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država.

Kako se navodi u saopštenju Vojske Srbije, cilj obuke je unapređenje borbene spremnosti i interoperabilnosti specijalnih snaga i razmena iskustava u izvođenju pojedinih segmenata specijalnih operacija.

Dodaje se da će, tokom tronedeljnih vežbovnih aktivnosti, pripadnici specijalnih snaga dveju zemalja, uz podršku jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije, uvežbavati rad borbenih grupa u izvođenju vertikalnog manevra u protivterorističkoj operaciji u ruralnoj sredini, pružanje prve pomoći i medicinsku evakuaciju, kao i taktike i procedure u borbi u urbanoj sredini.

- Realizacija ove i sličnih vežbovnih aktivnosti sa oružanim snagama najrazvijenih zemalja sveta predstavlja potvrdu kvaliteta obuke u specijalnim jedinicama Vojske Srbije i doprinosi jačanju vojne saradnje sa partnerskim državama - zaključuje se u saopštenju VS.

Autor: n1info.bg

#SAD

#srbije

#vežba

#vojna

#zajednička