Reč je o uzvratnoj poseti, s obzirom na to da su nedavno Dodik i predsednica Srpske Željka Cvijanović, bili u poseti Budimpešti

Republika Srpska i Mađarska nastavljaju odličnu saradnju, zaključeno je na sastanku srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i mađarskim ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom.

Predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban sa saradnicima boravio je danas u prijateljskoj poseti Republici Srpskoj. Delegacija Mađarske, u kojoj je bio i ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, sastala se sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodik i predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

U Klašnicama kod Banjaluke održan je sastanak i radni ručak. Dodik je istakao da Srpska i Mađarska nastavljaju odličnu saradnju.

- Zahvalni smo za razumijevanje Mađarske koje ima za Republiku Srpsku i uvijek smo tu da ugostimo naše dobre prijatelje- istakao je Dodik.

Podsećamo, reč je o uzvratnoj poseti, s obzirom na to da su nedavno Dodik i predsednica Srpske Željka Cvijanović, bili u poseti Budimpešti.

Autor: redportal.rs

#Banja Luka

#Mađarska

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

#sastanak

#viktor orban