Nole opet piše istoriju belog sporta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Masters turnira u Parizu i u nedelju će se boriti za svoju 6. titulu na ovom turniru, a ukupno rekordnu 37. na Masters turnirima.

Pobedom protiv 10. tenisera sveta Poljaka Hurkača (3:6, 6:0, 7:6) Nole je sada i zvanično obezbedio 1. mesto u ovoj kalendarskoj godini i tako OBORIO VELIKI REKORD Amerikanca PITA SAMPRASA!

Novak će postati jedini teniser u istoriji ovog sporta koji je čak 7 puta završio godinu kao NAJBOLJI TENISER SVETA!

Kada se na sve to doda da Nole ima 34 godine i da je veteran u ovom sportu, svi njegovi uspesi i rekordi koje obara dobijaju još veći značaj, s obzirom da mu ništa ne može ni nova generacija pretalentovanih tenisera koja godinama ne uspeva da ga sruši!

Srpski teniser je ove godine osvojio 3 Grend slem titule, u septembru je izgubio finale US opena i propustio šansu da kompletira sva 4 trofeja sa najprestižnijih turnira.

Nije se pojavljivao na takmičenjima gotovo 50 dana, a onda je stigao u Pariz i pokazao ko je "glavni"!

Video: sportklub/sportklub1

Učestvovao je u dublu sa Filipom Krajinovićem sa kojim je završio takmičenje u 2. kolu, a u singlu je bio uspešan protiv Fučoviča, Frica i danas protiv Hurkača, dok mu je u borbi za četvrtfinale Gael Monfis predao meč.

Da je Novak dugo bio odsutan sa terena i da mu je falilo igre na ovom turniru govori i današnji meč u kome je izgubio brejk i dozvolio protivniku da uzme 1. set.

Brzo je u njemu proradio "srpski inat" , pa je u 2. setu počistio protivnika ne dozvolivši mu da osvoji nijedan gem.

A onda je u 3. setu, iz oduzet i izgubljen brejk, pobedio Poljaka sa 2:1 u setu zakazao finale Masters turnira u Parizu i napad na novi rekord a to je 37. Masters titula!

Podsetimo, Đoković i Nadal imaju izjednačen broj Masters titula (36), dok Federer ima 28.

Autor: redportal.rs

#Finale

#Pobeda

#masters turnir u parizu

#novak djokovic