-Imamo toliko žrtava, spaljenih leševa, rekao je šef Nacionalne agencije za upravljanje katastrofama, u video snimku sa lica mesta objavljenom na mreži.

Najmanje 91 osoba je poginula u prestonici Sijera Leonea kada je eksplodirala cisterna sa gorivom nakon sudara, saopštile su lokalne vlasti.

Vlada još nije potvrdila broj mrtvih, ali je upravnik centralne državne mrtvačnice u Fritaunu rekao da je primio 91 telo nakon eksplozije.

Među žrtvama su bili i ljudi koji su se okupili da pokupe gorivo koje je curilo iz vozila, rekla je Ivon Aki-Sojer, gradonačelnica lučkog grada, u svojoj objavi na Fejsbuku, prenosi Jerusalem post.

IZVOR TW middleeeasttime

-Imamo toliko žrtava, spaljenih leševa, rekao je Brima Bureh Sesai, šef Nacionalne agencije za upravljanje katastrofama, u video snimku sa lica mesta objavljenom na mreži.

Reporter Rojtersa nije odmah mogao da proveri autentičnost snimaka.

IZVOR TW baillorjah

To je užasna, strašna nesreća, dodao je.

IZVOR TW khendo_FM

Na fotografijama koje su objavljene na internetu prikazano je nekoliko žrtava sa teškim opekotinama koje leže na ulicama dok je vatra bukti iz prodavnica i kuće u blizini.

Gradonačelnica je rekla da obim štete još nije utvrđen, dodajući da su policija i njen zamenik bili na licu mesta kako bi pomogli službenicima za upravljanje katastrofama.

-Moje duboko sačešće porodicama koje su izgubile voljene i onima koji su zbog toga osakaćeni, napisao je predsednik Džulijus Mada Bio na Tviteru.
-Moja Vlada će učiniti sve da podrži porodice koje je ova nesreća pogodila, rekao je.

Autor: Kurir

#Požar

#Sijera Leone

#eksplozija

#mrtvi