Fajzer nije optužen za prevaru i podmićivanje Vlade

RED portal objavio je 05.11.2021. godine tekst pod naslovom "CEO Fajzera UHAPŠEN?? 🧐", međutim, na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba, u tekstu se tvrdilo da je uhapšen direktor Pfizera i prepričani i prevedeni su delovi lažnog navoda kanadskog portala, te je portal Raskrinkavanje.ba ocenio ovaj tekst kao lažna vest.

S obzirom na to, RED portal je ispravio naslov, i sporne tvrdnje u okviru teksta. 👇

FBI je danas uhapsio CEO Fajzera Alberta Burla u njegovoj kući u Skarsdejlu, u Njujorku, netačan je navod. Naime, kako piše Conservative Beaver, Albert Burla optužen je za prevaru po više tačaka optužnice. Trenutno je u pritvoru i čeka suđenje kako bi mu odobrili kauciju, a FBI je u procesu dobijanja naloga za pretres njegovog doma, lažni su navodi kanadskog portala.

Navodno, optužnice koje su podignute protiv njega odnose se na njegovu ulogu u zavaravanju mušterija kada je u pitanju efektivnost kovid vakcine prema pisanju pomenutog portala. Fajzer je optužen za falsifikovanje podataka i mita, a prema FBI agentu koji je dao intervju za Conservative Beaver, Fajzer je optužen i za podmićivanje Vlade i medija da se o tome ćuti, što je takođe deo lažnog članka kanadskog portala. 🧐🧐

Ukoliko bude zaključeno da je Albert Burla kriv, mogao bi da provede ceo život iza rešetaka. Zbog svih lažnih navoda prenesenih sa kanadskog portala, izvinjavamo se čitaocima.

Autor: redportal.rs

#Albert Burla

#CEO

#Fajzer

#prevara