Nastavite da se informišete o očekivanim meteorološkim uslovima!

U zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji i Šumadiji na snazi je žuti meteoalarm, što znači da vreme može da bude potencijalno opasno.

Nakon nedelju dana lepog vremena vratila se kiša, a posle podne u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije mestimično će doći do kiše i pljuskova, koji će na zapadu ponegde da budu praćeni grmljavinom. Velike količine kiše utiču i na vodostaj reka, te je Republički hidrometeorološki zavod objavio najnovije hidrološko upozorenje, piše Objektiv.

– Na slivovima Jarna, Ljuboviđe, Drine, Lima, Kolubare, Uba, Tamnave i Ljiga sa pritokama, vodostaji će da budu u umerenom porastu do 6. novembra i kretaće se ispod upozoravajućih nivoa – navedeno je u upozorenju.

Drina, Kolubara sa pritokama, Lim i Jadar označene su žutom bojom, što znači da je porast vodostaja značajan. Takav porast vodostaja mogao bi da zahteva preduzimanje mera redovne odbrane od poplava.

U zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji i Šumadiji na snazi je žuti meteoalarm, što znači da vreme može da bude potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate akrivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Potrebno je da nastavite da se informišete o očekivanim meteorološkim uslovima i da ne preduzimate nepotrebne rizike.

Autor: Objektiv.rs / Vremenska prognoza

#Srbija

#VETAR

#kiša

#nevreme

#pljuskovi

#rhmz