Australijske vlasti ne odustaju od ideje da samo vakcinisani protiv koronavirusa mogu da doputuju u tu zemlju

Svi su se pitali hoće li zbog retke bolesti Rafael Nadal okončati svoju neverovatnu karijeru i to bez pohoda na novi trofej, a to ne da nije slučaj, već Španac ima određeno mišljenje zbog kojeg su mnogi pretpostavili da je upravo to razlog da se Novak Đoković vakciniše.

Tako tvrdi teniska legenda Tod Vudbridž, jer je to jedna od najvažnijih tema koje je u svom intervjuu obradio, piše Blic. Naravno, svima je već poznato koje mišljenje Novak ima o vakcini, ali mediji, kako domaći tako i svetski ne prestaju da pišu o tome.

Odavno je poznato da Nadal boluje od Miler-Vajsove bolesti, zbog koje stradaju kosti i dešavaju se prilični bolovi koje je jako teško otkloniti, ali izgleda da je operacija kojoj se Rafa podvrgao posle turnira u Vašingtonu i te kako uspela.

Nadal je čak to i otkrio, s obzirom na to da je izjavio da će spremniji dočekati mečeve u Melburnu.

- Meni je želja da u decembru nastupim u Abu Dabiju, a onda na početku januara na još jednom, pred Australijan open i tako što spremniji dočekam takmičarske nastupe u Melburnu. Potpuno sam posvećen povratku, stvarno naporno radim da se tenisu vratim na pravi način - rekao je Rafa kada su ga pitali o stanju povrede.

To je ujedno bio i povod da u španskom listu "As" osvane ogroman tekst o Nadalu. Tu su spomenuli i činjenice da australijske vlasti ne odustaju od ideje da samo vakcinisani protiv korona virusa mogu da doputuju u tu zemlju, što znači da nevakcinisani neće moći da igraju na Australijan openu.

U tekstu španskog "Asa" se pominje i stav Toda Vudbridža.

- Šokirala me je činjenica da je Novak Đoković dobio ovakav izazov od Nadala pred Australijan open. Sada je pravo pitanje da li se Rafa stvarno vraća, da li će osvojiti 21. grend slem titulu i tako sebe uzdignuti na prvo mesto po broju najvažnijih teniskih trofeja? Da li će ga Đoković pustiti da to uradi? - poručio je Tod i dodaje:
- Ja sam ubeđen da Đoković ne želi da pusti Nadala da ga prestigne, pa će u nekom trenutku Novak morati da donese odluku da li će da se vakciniše. Prosto, ovo donosi dodatni pritisak na Đokovića da donese odluku. A ko uopšte i zna da li se Đoković do sada možda već i vakcinisao - podvukao je Vudbridž.

Autor: St. K.

#Novak Đoković

#Rafael Nadal

#Vakcina

#australian open

#tenis

#teniser