I konačno!

Dekanski kolegijum Medicinskog fakulteta objavio je eksperstko mišljenje o ivermektinu u kome se ističe da ovaj lek za životinje nije efikasan u borbi protiv COVID-19.

Fakultet je objavio svoj zvanični stav o upotrebi ivermektina pošto je, kako je najavio, zatražio ekspertsko mišljenje od Kilnike za infektivne bolesti, Instituta za mikrobiologiju i Institura za farmakologiju.

- Zbog brojnih komentara koji su se u poslednje vreme pojavljivali u medijima vezano za primenu preparata ivermektin u lečenju COVID–19 infekcije, Dekanski kolegijum Medicinskog fakulteta u Beogradu je smatrao da naš fakultet, kao ustanova najvišeg nacionalnog značaja, treba da reaguje. U sledećem delu teksta integralno su prikazana ekspertska mišljenja rukovodstva Instituta za mikrobiologiju i imunologiju, kao i Kolegijuma Klinike za infektivne i tropske bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, koji su na naš zahtev efikasno odgovorili. Podsećamo da je Agencija za lekove i medicinska sredstva jedina institucija koja je ovlašćena za izdavanje dozvola za stavljanje u promet isključivo kvalitetnih, bezbednih i efikasnih lekova i medicinskih sredstava - navodi se na sajtu fakulteta.

Ekspertsko mišljenje Klinike za infektivne bolesti o ivermektinu možete pogledati OVDE, a stav Instituta za mikrobiologiju i imunologiju ovde.

Autor: Blic

#Ivermektin

#Medicinski fakultet

#kolegijum