DOLE SA TAŠTAMA! ✊ (oficijelni moto)

U celoj Evropi i širei dalje vlada strah od bračne nemani koja se kao sena pojavljuje u svim zajednicama - SVIREPA TAŠTA.

To posebno važi za Grčku, i nije nimalo preterano ako se kaže da kada se jedan mladić venča ne uzima jednu nego dve žene. Od dana venčanja njegov život je oplemenjen ne samo svojom novom i mladom ženom, već i njenom majkom 😱. U Grčkoj još uvek važi forma tzv. ROPSTVA TAŠTI, koja mora da da svoj pristanak SVEMU što njena deca žele da učine.

Na primer, taštin domen je odluka da li se sme u pozorište, u bioskop ili šetnju sa nekim (to se često rešava tako što TAŠTA POĐE U ŠETNJU SA MLADIMA 😑) itd.

Međutim u poslednje vreme počeo je da narasta novi pokret, ustanak, pokret mladih koji želi da otrese ovaj jaram. Stoga je osnovana LIGA u gradu Sofadesu, u čiji je MOTO:

DOLE SA TAŠTAMA!

U Pireju, atinskom predgrađu. postoji čak i Savez neoženjenih iz Pireja koji se takođe bori za brak bez tašte. Svaki član ovog udruženja obavezan je po članu 46 STATUTA, da reguliše svoje buduće odnose prema tašti na taj način što neće ni po koju cenu stanovati u istoj kući u kojoj i tašta obitava 🤭🤭🤭.

Nadamo se zdušno da je grčkim mladencima bar malo lakše od vremena ove daleke 1932. godine 🙏 (časopis Vreme).

Foto: Facebook.com/Pisalo je u novinama

IZVOR: FB / Pisalo je u novinama

Autor: redportal.rs

#Tašte

#Tašti

#grčka

#horor

#mladenci

#protiv

#tašta

#udaja

#udruženja

#ženidba