Tužna poruka i par sandala iz 16. veka opčinili Južnu Koreju

Poetsko i srceparajuće ljubavno pismo pronađeno je zakopano u grobnici pored mumije muškarca iz 16. veka. Ljubavno pismo napisala trudna udovica preminulog. 😥

Foto: Pixabay.com

U grobnici je otkriveno na desetine odevnih predmeta iz 16. veka, poput svakodnevne odeće, od odraslih do dece, tako njihove odeće za pogrebe, koja je iskopana bez oštećenja. Bilo je iznenađujuće da je komadić pisma stavljen na telo mladića još uvek je bio tamo.

Vlasnik grobnice bio je Lee Eung-tae, koji je umro u 31. godini života. Njegova supruga napisala je pismo. Njeno ime nije poznato, ali učinila je sve što je mogla da mužu malo produži život, koji se polako gasio.

Pismo je pokopala sa mužem, uz cipele koje je isplela u znak ljubavi prema svom obolelom suprugu - od svoje kose i konopljine kore. 

Foto: Pixabay.com

Napisala je svom suprugu:

Uvek si govorio da želiš da živiš sa mnom dok ne osedimo. Kako si mogao da odeš bez mene? Кako si moglo da umreš bez mene? Кoga treba da slušamo ja i naš dečačić i kako da živimo? Кako si mogao da ideš pre mene? Кada rodim dete u sebi, koga treba zvati ocem?

Njena poruka je da ljubav prevazilazi vreme i mesto.

- Poseti me tajno - tražila je.

- Iako imam još mnogo toga da kažem, ovde ću se zaustaviti.

Koreja je oživela njen razgovor s preminulim suprugom u 2 romana i televizijskom dokumentarcu. Statua udovice postavljena je uz grob.

Autor: redportal.rs

#Južna Koreja

#ljubav

#ljubavna prica