Crveno-beli nisu uspeli sa igračem manje da dođu do povoljnog rezultata

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras na stadionu Rajko Mitić od Midtjelanda sa 1:0, a strelac je bio Kanga ali u svoju mrežu. Čini se da je Zvezda sama sebi večeras bila najveći protivnik.

Nije počelo loše za našeg šampiona, ali je jedna nesmotrenost Degeneka dovela do toga da Zvezda već u 12. minutu ostane sa igračem manje. Posle toga gosti su preuzeli inicijativu i diktirali tempo pa Zvezda očekivano nije uspela da dođe do svoje igre.

Još jedna stvar nije išla u prilog našem timu a to je velika količina kiše koja je pala pre meča ali i za vreme utakmice. Teren je bio natopljen i zahtevao je veću potrošnju a kada imate igrača manje skoro ceo meč onda nije lako da ostvarite povoljan rezultat.

Presudan trenutak meča dogodio se u 56. minutu kada su gosti imali slobodan udarac na ivici kaznenog prostora. Prekršaj koji je napravio Gobeljić gosti su iskoristili da dođu do gola, a u tome im je pomogao Kanga koji je loptu koja je išla u Borjana skrenuo u drugi nebranjeni deo mreže.

U završnici meča crveni karton dobio je i Gobeljić koji je posle prigovora zaradio drugi žuti. U narednom meču Zvezda neće moći da računa na njega i Degeneka.

U nadoknadi vremena Dragović nije imao sreće da posle prekida postigne gol, lopta je prošla tik uz stativu.

Braga je večeras došla do 3 boda i preuzela prvo mesto dok je Zvezda druga u grupi. Ali sada Midtjeland ima 5 bodova a Zvezda 7 pa će u preostala dva meča biti zanimljivo pratiti ovu grupu. Zvezda u narednom dočekuje Ludogorec, a Midtjeland Bragu. Zvezda može u narednoj utakmici pobedom da obezbedi prolaz dalje, ali za to će im biti potreban povoljan rezultat Brage.

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope

#midtjeland

#zvezda