Glumac smatra da je film doživeo uspeh jer realno pokazuje prelamanje 2 sveta domaćeg okruženja - porodičnog i kriminalnog

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Miloš Biković, koji je govorio o svojoj ulozi i snimanju filma Južni vetar: Ubrzanje, kao i o razlozima uspeha prethodnog, prvog Južnog vetra, reditelja Miloša Avramovića.

Biković je rekao da je u odnosu na prvi film nastavak Južni vetar: Ubrzanje zahtevniji u produkcionom smislu, kao i dramaturški.

Razlozi zašto je to tako se kriju u činjenicu da je nastavak uramljen u logiku, svet i likove prethodnika, ali da je samim tim bilo i pitanje kuda i kako voditi radnju, a da novi film bude delo za sebe, što je bio glavni izazov za autorsku, producentsku i glumačku ekipu.

Prema njegovim rečima, Južni vetar: Ubrzanje za srpski film predstavlja jedan mali korak dalje u produkcionom smislu, između ostalog i zato što ima dosta zanimljivih akcionih scena, koje su mu dale na ubedljivosti.

Kako kaže, film izgleda mnogo bolje kada vidite glumca kako to radi.

Govoreći o razlozima popularnosti ovog filma i serije, Biković je rekao da je to posledica prelamanja dva sveta - porodičnog, koji svaki čovek ima, i kriminalnog, koji je za većinu ljudi tajna ali u koji svako želi da zaviri i vidi kako on izgleda iznutra.

Video: Tanjug/NZ

- Pa on ima tu neku kombinaciju, pre svega, ljudske drame koja je svima jasna, odnosno porodičnih odnosa, onoga što je založeno kao neka lepota, kao neki ideal u tom scenariju. a ond aje ta drama ugrožena svetom kriminala, koji takođe ima taj neki magnet u sebi. Taj mrak koji nas privlači da vidimo to što inače nemamo u životu, pogotovo kada je to negde sa bezbedne distance. To onda stvara taj naboj, kada su ti međuljudski odnosi realno prikazani, pa su ugroženi od realne opasnosti - objasnio je Biković, naglasivši da se na to dodaje i kombinacija humora i upečatljivih likova koji su prepoznatljivo urađeni.

Autor: Tanjug

#Tanjug reflektor

#južni vetar

#miloš biković

#ubrzanje