Košaršaš Huventuda fasciniran

Košarkaši Partizana odigrali su neverovatan meč u okviru 3. kola Evrokupa i ostvarili treću pobedu, ovog puta protiv Huventuda.

Utakmica se igrala u vrelom Pioniru koji je bio popunjen do poslednjeg mesta, a koliko je atmosfera bila dobra govori i objava jednog od košarkaša poraženog tima.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Za ovu špansku ekipu igra iskusni Pau Ribas (34) koji je godinama igrao u Evroligi i reprezentaciji Španije. Ipak, iskustva koja je sticao na evropskim parketima ne mogu da se mere sa Pionirom!

Kao i mnogo puta ranije kada je gostovao u Beogradu, Ribas je prepun utisaka napustio halu Aleksandar Nikolić, jednu od najboljih košarkaških dvorana u Evropi. 

Španac je karijeru počeo upravo u Huventudu, za koji je odigrao prve četiri profesionalne sezone. Nastavio je u Baskoniji koja se tada zvala Kaha Laboral, zatim u Valensiji a onda i Barseloni, gradu u kom je rođen, piše Mondo.

Od 2020. godine ponovo je u Huventudu, sa kojim je imao priliku da gostuje Partizanu i nada se da će to moći ponovo da uradi!

- Koliko mi je nedostajalo da igram u Pioniru! Pakao od atmosfere! Neverovatni navijači Partizana! Čestitam! Nadam se da ćemo se sresti ponovo - napisao je španski košarkaš.

IZVOR: TW / @PartizanBC

Pogledajte deo atmosfere:

IZVOR: YT / redportal rs

IZVOR: YT / redportal rs

Autor: mondo.rs / redportal.rs

#Pobeda

#evrokup

#huventud

#kk partizan

#partizan