Smutiji od MAJČINOG MLEKA kao nova hit ZAŠTITA OD COVID-19 😕

Kalifornijske mame zabrinute za zdravlje svoje nevakcinisane dece počele su da doje duže i da svoje majčino mleko ugrađuju u hranu za decu koju su prestale da doje, objavio je Los Angeles Times.

Jedna majka iz Sakramenta Melisa Penel prestala je da doji svoju 2-godišnju ćerku kada je saznala da se antitela iz vakcine protiv COVID-19 mogu preneti kroz majčino mleko. Nakon što je primila svoju 1. dozu vakcine dok je bila trudna sa svojim 2. detetom, odlučila je da počne sa dodavanjem svog ispumpanog majčinog mleka u ovsene pahuljice, žitarice i smutije kojima je hranila svoje dete.

- Deo toga je na mentalnom niovu i osećam da mogu zaštititi svoju porodicu - rekla je Melisa.

Druge majke nastavljaju da doje duže ili puštaju svoju decu da sama odluče kada će prestati sa dojenjem.

Jedna žena i dalje doji svoju 7-godišnju ćerku i svog 3-godišnjeg sina i planira da dozvoli svojoj ćerki da nastavi da se hrani na taj način sve dok se ne oseti spremnom da prestane.

- Prestaćeš da me dojiš kada krenem u školu - rekla je ova prvakinja svojoj mami pre pandemije.

Dojenje tokom tako dugog vremena ima zdravstvene prednosti i za majku i za dete, što je i naučno potkrepljeno. Naime, studija objavljena ovog meseca u časopisu Pediatrics otkrila je da su majke sa antitelima na COVID-19 koje su dojile duže – 24 meseca ili više – imale veće koncentracije antitela od majki koje su dojile kraći vremenski period.

Autor: redportal.rs

#dojenje

#dojilje

#majčino mleko

#roditeljski saveti

#saveti dojiljama

#zdravstveni saveti

#ženski saveti