Peckanje pred Evropsko prvenstvo krenulo 2 meseca ranije

Rukometne reprezentacije Srbije i Hrvatske nalaze se u istoj grupi na Evropskom prvenstvu koje će biti odigrano od 13. do 30. januara 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

Grupu koja će se igrati u Segedinu čine još reprezentacije Ukrajine i Francuske, a samo 1 ekipa će nakon odigrana 3 meča morati da završi takmičenje.

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša Domagoj Duvnjak je u intervjuu za zagrebački Index govorio o tome kakva su njegova očekivanja od prvenstva Evrope, govoreći potcenjivački o igri naše reprezentacije.

- Imamo mnogo nezgodnu grupu, pogotovo jer nam je prva utakmica s Francuzima. Za nas već ta utakmica mora da bude finale, jer ako je dobijemo, dalje će biti puno lakše. Kao i uvek, svi se nadamo da možemo do kraja, barem do polufinala. Ali kako mi, tako i ostali Prvi je cilj da prenesemo dva boda u drugu grupu. Uz Francuze tu su još Srbija i Ukrajina. Mada Srbi nisu na našem rukometnom nivou okršaji, s njima nezgodni su u svakom sportu. Posebno bi bolno bilo izgubiti od njih u rukometu, u kojem su i snaga i tradicija uvek bile na hrvatskoj strani - rekao je Duvnjak u razgovoru za Indeks i dodao:

- Srbi su u fantastičnoj formi, u kvalifikacijama nisu samo dobili Francusku kod kuće, nego su odigrali nerešeno u gostima, što nije mala stvar. Za selektora su doveli Španca Đeronu, on ih je stvarno dobro posložio. Uvek su imali potencijal, ali nikad nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi. Neugodna reprezentacija, pogotovo jer će u novoj dvorani u Segedinu igrati pred puno svojih navijača. Sigurno će biti teška utakmica.

Srpski rukometaši imaće priliku na ovom prvenstvu da poprave utisak u odnosu na prethodne godine koje su bile obeležene brojnim neuspesima.

Od dolaska na selektorsko mesto Španca Đerone Srbija igra dobar rukomet, a videćemo hoće li se to odraziti i na rezultate na najvećoj sceni.

pročitajte još

Jahu se povlači iz Kine

Autor: redportal.rs

#Hrvatska

#Srbija

#duvnjak

#hrvatksi rukometaš

#rukomet