Nole: Iz medija se širi PROPAGANDA KOJA ODGOVARA ODREĐENOJ ELITI ☝

Nole je danas u Parizu uoči šesnaestine finala održao konferenciju na kojoj je govorio o svom trenutnom sportskom raspoloženju, ali i svemu što ga trenutno muči u svetu sporta i raspoloženju javnosti uopšte.

- Osećam se dobro na terenu. 💪 U poslednjih nekoliko dana sam imao trening setove sa Filipom Krajinovićem, sa Dimitrovim, Medvedevom, pred dolazak u Pariz, tako da ti setovi su mi pomogli da uđem malo više u to stanje takmičarskog naboja i inteziteta, jer nisam igrao zvanični turnir još od US Open, a manje-više svi ostali igrači koji su ovde su igrali jedan ili dva turnira, tako da to ozbiljno shvatam. Jedno je trening, drugo je meč. Tu postoji izvesna razlika, ali iskustvo koje imam nadam se da može da mi pomogne da se što bolje snađem u toj situaciji kada je u pitanju nedostatak mečeva.

Nole je govorio i o svojoj ulozi koju imao kao globalno poznat sportista:

- Ja sam zahvalan što se bavim sportom koji je globalan, izuzetno popularan i praćen širom sveta. Prema statističkim podacima koje je nama predstavio ATP, pokazuje se da je popularnost tenisa treća na svetu, tj. delimo to mesto sa kriketom. 😎 Ispred su samo fudbal i košarka. Automatski zbog toga što si uspešan u tako globalnom sportu dobijaš i dosta pažnje. Ta pažnja može da donese dosta dobrih stvari i beneficija, ali isto stavlja jedno dodatno breme na tebe kao profesionalnog sportistu, jer ta omladina gleda tebe kao uzora. S druge strane, očekuje se da u društvu daješ mišljenja koja se možda ne tiču tvoje uže struke. Ja sam se trudio da se držim podalje od svega, ali kada osetim potrebu da to podelim, ja to podelim. 🤷🏻‍♂️

Nole se nakon pitanja na novinara dotakao i sporne situacije sa US Openom i najavom da igrači koji nisu vakcinisani neće moći da učestvuju na turniru:

- Što se tiče Australije, da bih izbegao spekulacije i pretpostavljanja, čekam zvaničnu objavu pa ću odlučiti šta ću i kako ću. Ne razmišljam samo o sebi već i o svim drugim teniserima. Kolege smo, deo jedne ceeline, trebali bismo biti ujedinjeniji oko važnih stvari, ali tog zajedništva, nažalost, nije bilo u poslednjih trideset-četrdeset godina… Sada smo povukli prvi korak, ali još ima puno posla. Jedinstva igrača nema na potrebnom nivou. Da ono postoji, znatno bismo se lakše nosili sa svime. 😕

Hrvatski portal Indeks.hr Noletovo obraćanje medijima opisao je kao bizarno:

Svjetski mediji ga često prozivaju zbog načina na koji govori o cijepljenju, a to je posebno aktualno otkako je postalo izvjesno da oni tenisači koji nisu cijepljeni neće moći igrati u Australiji. Sada ih je Đoković odlučio napasti na bizaran način.

Na pitanje da li ga i koliko pogađaju komentari na društvenim mrežama i objave u medijima, Nole je rekao:

- Ne čitam novine ni po aplikacijama ni štampana izdanja, ne gledam ni vesti na TV-u već nekoliko godina. Ipak, zbog prisustva na društvenim mrežama, dođem do tih informacija koje se provlače kroz medije. Ne mogu reći da me ne pogađaju - čovek sam, imam emocije i naravno da mi je stalo. Koliko god da mi je stalo da zastupam prave vrednosti, da se borim za pravdu i za istinu, toliko mi je i stalo što generalno ljudi misle o meni. Ne zavisi mi život od toga jer znam ko sam i što sam, trudim se živeti život po pravim postulatima. Da grešim, grešim, ali pogađa me kada se šire laži 😥 - rekao je Đoković pa dodao:

- Ne pogađa me kao ranije jer sam na neki način i navikao, od svetskih medija, pa i od domaćih. Stvara se jedna propaganda, uvučen sam u sve to na osnovu nečega što sam ranije govorio. Sistem informiranja je otišao u pravcu koji više nije onaj koji je osnova za novinarstvo. Slobodnog novinarstva i informiranja je sve manje. Sve se više kontroliše iz jednog ili dva izvora pa se širi propaganda koja odgovara eliti ili određenoj grupaciji ljudi. Sigurno da me pogađa, ali to me neće sprečiti da se zalažem za stvari za koje smatram da su ispravne. ☝💪😎

IZVOR: YT / Sport Klub

Autor: redportal.rs

#Novak Đoković

#US Open

#koronavirus

#tenis