Pronađena sa majkom bez svesti

Taksista Andrej Metkin (38) pronašao je svoju dvogodišnju ćerku Anu i ženu Olgu Čaronovu (43) bez svesti, kada se vratio kući iz noćne smene, u Noginsku, u Rusiji.

Policija istražuje prisustvo "lažne votke", kao i nemar roditelja prema detetu. Samo ove godine su od trovanja alkoholom u Rusiji preminule 774 osobe, od kojih je 66 život izgubilo samo u oktobru, prenosi Daily Mail.

- Kada sam ušao, ležale su na krevetu, bez svesti. Odmah sam pozvao hitnu pomoć i ona ih je odvezla. Nikada ranije je nisam video da pije - rekao je Metkin.

Andrej nije mogao da shvati kako se ovo dogodilo.

Dvogodišnja devojčica je preminula u lokalnoj bolnici, na odeljenju intenzivne nege. Njena majka, Olga, preživela je, ali kako je policiji rekla 6 dana kasnije, ne seća se kako je došlo do trovanja alkoholom.

Smrt devojčice samo je jedan u nizu smrtnih slučajeva, koji su se dogodili prošlog meseca, zbog votke koja u sebi sadrži metanol. Flaše jeftinog brenda ovog pića, pod nazivom Red Berry, sa oko 14% alkohola, pronađene su u njihovoj kući, a policija i dalje istražuje da li je ovo piće dovelo do tragične smrti male Ane.

Autor: redportal.rs

#SMRT

#devojčica

#trovanje

#trovanje alkoholom