Trejler njegovog Netfliks dokumentarca izazvao veliku kontroverzu na mrežama

Bivši kvoterbek Kolin Kapernik je napravio dokumentarac za Netfliks čiji je trejler okačen na društvene mreže i postao ubrzo viralan. Kolin je u snimku narator i objašnjava kako je NFL draft isto što i aukcija ropstva nekada. Tela se mere, analiziraju i onda prodaju onome ko najviše ponudi.

U prvi mah paralela jeste slična ali kao što su mnogi komentarisali na mrežama, NFL draft je dobrovoljan i ti igrači su profesionalne atlete koji zarađuju milione godišnje kako bi se takmičili u tom sportu.

Video-snimak možete pogledati ispod. 👇🏻

IZVOR: TW / @TPostMillennial

Njegovi komentari na draft su razbesneli mnoge na mrežama kao i mnoge aktuelne a i bivše profesionalne fudbalere u Americi koji su ga optuživali da izvrda ruglu ropstvo i pokušava da političkim aktivizmom bude u centru pažnje. Mnogi bivši fudbaleri su naglasili da je igranje u NFL san mnogih mladih momaka kao i to da je šansa za mnoge da pobegnu iz siromaštva kroz profesionalni sport, što je sve samo nije ropstvo.

Mnogi su u komentarima na Tviteru kačili njegovu sliku sa zaradom tokom karijere kao i njegovu ukupnu finansijsku "težinu" koja je oko 20 miliona $ i dodali da bi i oni "želeli ovako ropstvo".

IZVOR: TW / @Chexor

Kolin već godinama vodi svoju borbu protiv NFL-a kao i institucija u SAD, u centru pažnje je prvi put došao kada je kleknuo tokom intoniranja himne SAD-a u znak protesta na nasiljem i po njegovim rečima institucionalnim rasizmom prema crnačkoj populaciji u Americi.

Tada su podeljenje reakcije bile na njegov potez, sa jedne strane su mnogi podržali njegovu slobodu govora da se suprostavi nečemu što misli da je veliki problem u društvu ali sa druge strane je mnogima, pogotovo navijačima u NFL-u zasmetalo klečanje nad himnom. Kolina je svakako obeležila više politička kontroverza nego njegova veština ili uspesi u NFL-u tokom karijere.

Autor: Filip Mihajlović

#Kolin Kapernik

#Netfliks

#SAD

#draft

#nfl

#ropstvo