Tržni centri dobijaju punktove

Gradski štab za vanredne situacije Beograda usvojio je naredbu o otvaranju još četiri lokacije za vakcinaciju i četiri mobilna punkta za testiranje građana na prisustvo koronavirusa, saopštio je Beoinfo.

Gradonačelnik Zoran Radojičić rekao je da su nove lokacije za vakcinaciju Beo šoping centar u Ulici Vojislava Ilića 141, IКEA u Ulici Astrid Lindgren 11, Tržni centar „Rajićeva“ u Кnez Mihailovoj 54, kao i Tržni centar „Stadion“ u Zaplanjskoj 32.

- Pored ova četiri nova vakcinalna punkta, odlučili smo i da ćemo postaviti četiri mobilna punkta kontejnerskog tipa, na otvorenom, za potrebe testiranja stanovništva na virus korona - dodao je Radojičić.

Ovi punktovi će biti stavljeni na raspolaganje referentnim državnim zdravstvenim ustanovama i zavodima, odnosno Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju i Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd.

- Jasno je da se situacija s pandemijom virusa korona vrlo brzo menja i mi je naravno redovno pratimo. Na nama je velika odgovornost da se postaramo da u najvećoj mogućoj meri zaštitimo zdravlje naših ljudi, što ovim novim merama i činimo - ocenio je Radojičić.

Autor: redportal.rs

#još

#otvaranje

#vakcinaciju

#četiri punkta