Otkriven razlog

Bugarski operater gasne mreže Bulgartransgaz saopštio je da je prekinuo transport prirodnog gasa u Srbiju i Mađarsku, posle pucanja gasovoda u blizini sela Vetrino na severoistoku zemlje, prenosi Rojters.

Britanska agencija podseća da Bugarska transportuje ruski gas preko svoje gasne mreže u Srbiju i Mađarsku.Nesreća, koja je prijavljena u 3 sata ujutru po lokalnom vremenu, zaustavila je i dotok gasa ka Rumuniji, ali je on delimično obnovljen jutros posle 8 sati.

Kompanija je u saopštenju navela da je usled pukotine nastala samo materijalna šteta i da su timovi već na licu mesta i rade na popravci gasovoda.

Javno preduzeće Novosadske toplane saopštilo je da je zbog havarije u Bugarskoj prekinulo isporuku toplotne energije za grejanje i toplu vodu za sve korisnike usluga.

Novosadska toplana u saopštenju je navela da će isporuka toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode za korisnike biti uspostavljena kada bude normalizovana isporuka prirodnog gasa i stabilizovan tehnički sistem tog preduzeća.

U saopštenju se navodi da je havarija u Bugarskoj dovela do poptune obustave isporuke gasa prema Javnom preduzeća „Srbijagas“, jedinom distributeru gasa u Srbiji.

Autor: rojters / n1

#Bugarska

#Kvar

#Srbija

#gas