Opšti haos na ulicama grada...

Navijači Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde, popularni Crveni đavoli i Delije, sukobili su se pre utakmice ova dva tima koja počinje u nedelju od 13.30 časova!

Naime, na video snimku koji se pojavio na društvenim mrežama jasno se vide neredi u blizini stadiona, tuča navijača dva tima, kao i intervenciju policije koja je tamo bila u velikom broju.  

Inače, Delije su nekoliko sati pre meča pesmom prozivale navijače Radničkog u centru grada, kada su aludirali na onu krađu glavne zastave Đavola iz 2017. godine. U nastavku pogledajte i nerede na ulicama Kragujevca.

IZVOR: TW / @Dramadjo1

Netreperljivost Crvenih đavola i Delija vlada godinama unazad, čak i kada je Radnički igrao Srpsku ligu. Upravo tada su dobili težak udarac od navijača Zvezde, koji su im u maju oteli centralnu zastavu i istu zapalili na Marakani.

Radnički je tada igrao utakmicu protiv Mihajlovca, a Zvezda protiv Voždovca Superligu. Međutim, jedan deo Delija iz okolnih gradova nije otišao na Marakanu, već na "Čika Daču" gde je njih 50-ak nadmudrilo domaće pristalice. Uzeli su zastavu, ali su čak dve godine čekali da istu zapale. Verovatno da se Radnički vrati u ligu, što nije bio slučlaj sve do ove sezone.

Elem, te 2019. godine Delije su na utakmici sa Zemunom zapalile zastavu i tom prilikom poslali poruku i Taurunum Bojsima koji su u bratskim odnosima sa Crvenim đavolima.

- Rođendan slave i vaša braća... I njima je ograda za glavnu zastavu kraća - bila je poruka severne tribine.

Autor: telegraf.rs

#Crveni Đavoli

#crvena zvezda

#delije

#navijači

#radnički kragujevac

#tuča