Nadimak Srbina bio "Zlatni prsti"

Kako prenosi portal Mondo, grčka policija uhapsila je državljanina Srbije zbog sumnje da je učestvovao u krađu bundi i krzna ukupne vrednosti preko 500.000 evra.

Pored navedenog Srbina uhapšen je ijoš jedan koji je umešan u pljačke, a za trećim se aktivno traga.

Kako navode grčki mediji, Srbin star 45 godina je odavno bio poznat domaćim medijima koji su mu i nadenuli ime Zlatni prsti. Zhapšeni je pripadnik kriminalne grupe Pink panteri i jedan od njenih vodećih članova.

Sama krađa se dogodila pre nekoliko dana, a vredne bunde otete su iz jedne fabrike krzna u gradu Kastorija. Većina ukradenih komada, ukupno 85, procenjena je na vrednost od oko pola miliona evra. Krzna i bunde su otkriveni u stanu jednog Grka koji se nalazio u blizini Soluna.

Kako se navodi u tamošnjim medijima:

U stanu su uhapšena dvojica srpskih državljana, koju su učestvovali u pljački. Za trećim Srbinom, kao i za vlasnikom stana u Solunu se traga.

Prema prvim saznanjima, provalnici su upali u fabriku tako što su provalili ogradu, ušli u dvorište, razbili prozor i upali u unutrašnjost objekta. Odatle su izneli krzna, koja su prebacili u stan u Solunu. Automobil koji je korišćen u samoj pljački, takođe je ukraden dan ranije u blizini Soluna, dok je sa drugog vozila skinuta registarska tablica kako bi se policiji otežala identifikacija vozila.

Međutim, samo nekoliko dana kasnije, policajci su danas upali u stan i u njemu pronašli i ključeve tri automobila, dva uređeja za ometanje signala, bežične predajnike, replike oružja i alat koji se koristi za krađu automobila. Uhapšeni su privedeni tužiocu i protiv njih je pokrenut postupak za učešće u kriminalnoj grupi, krađu, falsifikat i još nekoliko krivičnih dela. Istraga je u toku, a traga se i za preostalim članovima grupe.

Grčki mediji takođe pišu da je Srbin njihovoj policiji poznat od ranije, jer je već hapšen zbog krađe. Prvi put hapšenje se odigralo u zlatari u Hersonisu na Kritu, a drugi put u martu 2012. kada su u Kalitei pripremali pljačku zlatare.

pročitajte još

AMSS: Pazite se magle

Autor: mondo.rs

#Zlatni prsti

#bunde

#grčka

#krzno

#pink panteri

#pljačka

#pola miliona evra

#srbi

#uhapšeni