Leteći taksi kretaće se brzinom oko 290 kilometara na čas, na visini od 300 i 600 metara. 😱💪

Milano će, zajedno sa Kortinom, biti domaćin Zimskih olimpijskih igara 2026. godine i za tu priliku bi već trebalo da budu spremna vozila letećeg taksija. Opština Milano je potpisala ugovor sa agencijom koja upravlja aerodromima Linate i Malpensa, ali i Skajsportsom, kompanijom koja dizajnira ovakvu vrstu prevoznih sredstava i vertikalnih aerodroma - vertidroma, prenosi RTS.

Poletaće baš poput helikoptera, vertikalno, biće na struju poput Evtola (eVTOL) i prevoziće od dve do četiri osobe.

Poletaće baš poput helikoptera, vertikalno, biće na struju poput Evtola (eVTOL) i prevoziće od dve do četiri osobe.Taksiji bi mogli da izgledaju poput ovakvih modela letelica predstavljenih nedavno u StokholmuImaće i baterije zahvaljujući kojima neće dolaziti do zagađenja vazduha što će doprineti očuvanju okoline. Takođe bi trebalo da pomognu smanjenju gužvi koje su izuzetno velike u Milanu, a očekuje se da će za vreme Olimpijskih igara biti još veće.

IZVOR: YT / Electrek.co

I dok Ilon Musk priprema svoje robotadžije koji će prevoziti putnike po američkim gradovima bez vozača, Hjundai je odlučio da Uberu obezbedi leteća taksi vozila koja bi trebalo da počnu sa radom u Dalasu i Los Anđelesu 2023. godine.

Leteći taksi kretaće se brzinom oko 290 kilometara na čas, na visini od 300 i 600 metara.

Nedavno je i grupa Fijat - FCA najavila da će surađivati u ovim projektima.

Milano je najvažniji italijanski grad što se tiče industrije, biznisa i ekonomije i ovim potvrđuje da krupnim koracima grabi ka budućnosti.

Sea, kompanija koja upravlja aerodromima u Italiji objavila je početak saradnje sa Skajsportsom u konstrukciji letećih taksija.

Autor: RTS

#Leteći taksi

#Milano

#Volocopter flight footage