Iznenađujuće mali procenat vakcinisanih igrača

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela otvorio je Pandorinu kutiju svojom izjavom u kojoj je kritikovao fudbalere crveno-belih zbog načina života i odbijanja da se vakcinišu.

Kako iz Mozzart Sporta danas javljaju, Zvezda ima samo 4 vakcinisana fudbalera, a radi se o Aleksandru Dragoviću, Filipu Falku, Seku Sanogu i Milanu Gajiću. Svi ostali igrači odbili su savete klupskih lekara da budu imunizovani.

Trener ekipe Dejan Stanković vakcinisan je i buster dozom, tako da se ne može reći da igrači nisu imali podsticajno okruženje, pa čak i svojevrsni pritisak od strane nadređenih u klubu.

Međutim, velika većina fudbalera odlučila je da iskoristi svoje pravo na izbor i izbegne primanje vakcine. Postavlja se pitanje da li je to uzrok krize igara i rezultata u poslednje vreme?

Sigurno je da ova činjenica može stvoriti napetost i lošu atmosferu u okviru svlačionice, ali nakon što su brojni igrači bili zaraženi i van koloseka zbog kovida, u Zvezdi se nadaju da će se ekipa stabilizovati i vratiti na pobednički kolosek.

Atmosferi svakako ne pomažu ni masovne proslave poput Borjanove proslave rođendana, u uslovima kada skoro niko nije vakcinisan među igračima. Ipak, nakon preležanog virusa igrači se nadaju da sada imaju imunitet.

Ostaje da vidimo na koji način će Zvezda prevazići krizu, a to će fudbaleri imati priliku da pokažu već u nedelju na gostovanju Radničkom u Kragujevcu.

Autor: redportal.rs

#mrkela

#vakcinisani fudbaleri

#vakcinisani igrači

#zvezda