Surduličani uspeli u onome u čemu nije ni portugalska Braga

U zaostalom meču 5. kola Ling long Superlige Srbije Radnik iz Surdulice je na domaćem terenu pobedio aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu rezultatom 2:1.

Ovaj rezultat predstavlja jedno od najvećih iznenađenja u srpskom fudbalu u prethodnih nekoliko godina, s obzirom na to da su beogradski crveno-beli pružali veoma sigurne nastupe u dosadašnjem toku sezone, ali i u dosadašnjim mečevima protiv ekipe Radnika u prethodnim sezonama.

Radnik je naime uspeo u onome što nije ove sezone pošlo za nogom ni portugalskoj Bragi, niti šampionu Bugarske Ludogorecu, ni danskom Mitjilandu, pa ni Zvezdinom večitom rivalu Partizanu. Svi oni nisu uspeli da bace na kolena šampiona Srbije, ali Radnik je u tome uspeo.

Senzacija je još veća ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da je ovo 1. pobeda za Surduličane na domaćem terenu u ovoj sezoni.

Radnik je poveo već u 13. minutu preko Miloša Spasića, koji je najavio da će se branilac titule nasukati na Surdulički radnički greben. Za 2:0 pogodio je Viktor Spasić u 54. minutu, a oba gola namestio je hitri i spretni Nikola Bogdanovski.

Počasni pogodak za Zvezdu postigao je El Fardu Ben u 57. minutu, što je dalo nadu gostima da će uspeti da spreče veliku senzaciju i poraz koji ih značajno udaljava od borbe za titulu sa Partizanom koji trenutno drži čelnu poziciju na tabeli.

Ipak i pored inicijative i nekoliko prilika koje su crveno-beli stvorili do kraja meča, sjajni golman Stefan Ranđelović bio je nesavladiv i sačuvao minimalnu prednost svog tima. U tome mu je pomogla i stativa, koja se u finišu isprečila Rišairu Živkoviću na putu ka donošenju izjednačenja Crvenoj zvezdi.

Sada je stanje na tabeli takvo da Partizan i Crvena zvezda imaju po 13 odigranih mečeva, a crno-beli beže večitom rivalu velikih 5 bodova. Ukoliko nastave sa nepogrešivim partijama u ligi pod vođstvom trenera Stanojevića crveno-beli će upasti u velike probleme kada je u pitanju odbrana titule.

Lider na tabeli će već sutra protiv Metalca imati šansu da prednost u odnosu na večitog rivala uveća na ogromnih +8, što bi stavilo dodatni teret na vrat tima Dejana Stankovića pred nastavak borbe za titulu, koja će ove sezone izgleda biti duga i teška.

Autor: redportal.rs

#zvezda