Novi šovinistički skandal koji su napravili Bad Blue Boys

Navijači Dinama iz Zagreba, popularni Bad Blue Boys-i poznati su po čestim i žestokim antisrpskim porukama i veličanju ustaštva, a iskoristili su priliku da još jednom pređu svaku granicu pristojnosti i ljudskosti.

Naime, šampion Hrvatske gostovao je u okviru osmine finala nacionalnog kupa u Bijelom Brdu, većinski srpskom ruralnom naselju, gde su odigrali utakmicu protiv lokalnog kluba pod nazivom BSK Bijelo Brdo.

Ovo gostovanje najvatreniji navijači Modrih odlučili su da obeleže novim proustaškim i antisrpskim skandiranjem, pa su tako u jednom trenutku meča zapevali:

- Hrvatska mati me rodila, hrvatska zemlja othranila, Hrvat sam bio i Hrvat ću biti, živela NDH!

Na ovaj način oni su veličali nacističku kvislinšku državu koja je u toku Drugog svetskog rata izvršila genocid nad više stotina hiljada Srba, Roma i Jevreja, te stoga i ne čudi da su im sledeći povici bili poziv na direktno ubijanje Srba:

- Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati! - uzvikivali su u transu mladi Zagrepčani, u sred srpskog mesta.

Bijelo Brdo se inače nalazi u okviru opštine Erdut, a 15 kilometara udaljen je od Osijeka, koji je najbliži veliki grad. Reč je dakle o mestu koje je veoma blizu granici sa Republikom Srbijom.

BSK se takmiči u 2. hrvatskoj ligi, a prethodne sezone je vrlo malo falilo da se plasira u najkvalitetniji rang hrvatskog fudbala, pa u budućnosti možemo očekivati brojne susrete između ovih rivala.

Postavlja se pitanje hoće li sport nastaviti da trpi šovinističku torturu koju sprovode ekstremni navijači Dinama, ali i pitanje šta će država preuzeti povodom ovakvih fašističkih poruka mržnje kojima nigde nema mesta, a naročito ne na sportskim nadmetanjima.

Autor: redportal.rs

#bad blue boys

#bed blu bojsi

#dinamo zagreb

#klanje srba

#navijači dinama

#pozivali na klanje

#veličali ndh