Albanska ministarka provocirala na Tviteru, pa dobila odgovor

Ambasada Srbije u Albaniji poručila je danas ministarki spoljnih poslova Albanije Olti Džački da "mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže", nakon što je ona napisala na Tviteru da je "međusobno priznanje Kosova i Srbije" ključno za izgradnju stabilne i napredne budućnosti Zapadnog Balkana.

- Hvala vam, gospođo ministarko, što ste izrazili spremnost za jačanje veza - mi verujemo u prevazilaženje prošlosti kroz saradnju i poštovanje. Takođe, verujemo da uvek postoji prostor za unapredenje saradnje, sve dok se zasniva na poštovanju - mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže”- navela je ambasada na Tviteru.

IZVOR: TW / @SRBinAlbania

Prethodno je Džačka objavila na Tviteru da se sastala danas sa novim ambasadorom Srbije u Albaniji Slobodanom Vukčevićem i ocenila da su dve zemlje značajno napredovale u "prevazilaženju teške prošlosti".

Džačka je navela i da još treba raditi na unapređenju saradnje i bilateralnih odnosa.

- Prijateljski odnosi između Albanije i Srbije, međusobno priznanje Kosova i Srbije su ključ u izgradnji stabilne i napredne budućnosti za Zapadni Balkan - napisala je Džačka.

Ova provokacija događa se istog dana kada je predsednica privremenih institucija u Prištini Vljosa Osmani izjavila da "Srbija predstavlja kancer Evrope".

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Albanija

#Kosovo

#Srbija

#Tirana

#ambasada srbije

#metohija