Kon je oštro odgovorio na napade na njega

Nakon protesta antivaksera ispred kuće epidemiologa Predraga Kona on kaže da nije uplašen, da je zabrinut, ali da će nastaviti i dalje da se bori za Srbiju.

- Nisam uplašen u nekom negativnom smislu, zabrinut svakako jesam, nije prijatno to doživljavati uz porodicu i najblaže rečeno to je potpuno neprihvatljivo - rekao je dr Kon u gostovanju na TV Prva.

On kaže da razna dovikivanja imao i ranije ali bez obzira na to kaže da ipak nije očekivao da će nekom da padne na pamet da napravi ovakav performans.

- Ne plašim se. Ja sam spreman i ozbiljno da se žrtvujem za ovu situaciju, da radim za Srbiju i dajem maksimum za Srbiju.

On kaže da je uzvikivanje "Mengele", koji je najteži nacistički zločinac upravo zbog toga što je on bio lekar i što izvodio eksperimente, nešto što je totalno suprotno njegovom biću.

On ističe da su kovid propusnice zaštita zdravlja, a da antivakseri štite virus.

- Oni su se svrstali uz virus. Daju mu prostora, ostaju ljudi nevakcinisani, ostaje u životu virus. Mi sprečavamo tako što uvodimo kovid propusnice da se ne bi širio virus, oni se bore za toda se širi virus - kaže on.

Trenutno ponašanje antivaksera dr Kon kaže da ne želi da komentariše javno jer bi bio suviše oštar.

- Stvarno ne želim da komentarišem javno jer bi bio suviše oštar, ali onaj ko stavi žutu traku taj za mene više ne postoji kao ličnost i kao čovek. Ono što bih rekao, ne bi bilo za televiziju. Ko to uradi, taj za mene ne postoji kao čovek. Zamislite tako nešto. To je potpuno neprihvatljivo. Bolje da ćutim - kazao je on.

Autor: blic.rs

#Doktor Kon

#protesti

#vakcinacija

#vakcine