Pored glavnih glumaca angažovana su inostrana imena – velike bugarske zvezde Marian Valev i Zahari Baharov, kao i Mak Marinov i Asen Blatečki ⭐💫

Premijera filma Južni vetar – UBRZANJE 2. novembra u Kombank dvorani, a od 4. novembra u bioskopima širom regiona! Tim povodom je organizovana konferencija za medije na kojima su govorili pored producenata i neki od glavnih aktera ovog nastavka popularnog filma Južni Vetar.🤗

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

UBRZANJE prati karijeru harizmatičnog Petra Maraša (Miloš Biković), glave mafije iz beogradskog podzemlja, u nastavku priče biva prinuđen da se ponovo vrati na ulicu i okrvavi ruke kada njegov rođeni brat Nenad upadne u nevolju. 🤫

Glumac Luka Grbić se na konferenciji osvrnuo na lik koji glumi, navodeći da Nenad Maraš u svom starijem bratu, Petru, vidi uzor i ideal.

Video: Redportal.rs/Privatna arhiva

Miki Manojlović, koji tumači lik Cara, objasnio je šta je zanimljivo za film Južni Vetar, a nije zakon filma. Naime, on tvrdi da se unutarnji odnosi i događaji razvijaju:

Video: Redportal.rs/Privatna arhiva

Akcija počinje nakon uvodne trećine i traje gotovo bez prekida do odjavne špice, a kroz celu akciju Maraša prati Baća, koga tumači Miodrag Radonjić. Baća, kao Petrov najbolji prijatelj, je uvek uz njega, na svoj prepoznatljiv i šarmantan način. I ovoga puta će Baća potvrditi Petru da uvek može da računa na njega. 😎

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Video: Redportal.rs/Privatna arhiva

Petar Maraš u Ubrzanju pokušava da nadigra game mastera i izađe iz igre zbog straha za porodicu kojoj je privržen. Petrovi računi iz prošlosti moraju biti naplaćeni, a igra se značajno ubrzala.

Video: Redportal.rs/Privatna arhiva

Međutim, uz veće povlastice, za koje se izborio Petar, ide i veća odgovornost. Biković je na konferenciji istakao da to ne samo da nosi veću odgovornost nego i daleko veću opasnost.

Video: Redportal.rs/Privatna arhiva

Južni vetar - Ubrzanje izlazi iz matičnih okvira. Pored glavnih glumaca angažovana su inostrana imena–bugarski glumci koji su značajan deo kasta, velike bugarske zvezde Marian Valev i Zahari Baharov, kao i Mak Marinov i Asen Blatečki. Tu je takođe i mlada britanska glumica Anastasija Everal u ulozi Eli.

Video: Redportal.rs/Privatna arhiva

2020. godine, ekipa filma snimala je 6 nedelja u istočnoj Srbiji, na lokacijama uKnjaževcu i okolini, gde je poznata glumačka i autorska ekipa uradila velikibroj scena koje će publiku sigurno ostaviti bez daha. Nakon Knjaževca, snimanje se nastavilo u Beogradu i okolini. Deo snimanja održano je u Hrvatskoj, uz podršku Grada Kastva, gde je takođe smešten jedan deo radnje filma. 

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

A kako je sve izgledalo na snimanju, možete da pogledate u nastavku:

IZVOR: YT / Južni vetar

Autor: redportal.rs

#Južni vetar Ubrzanje

#Miki Manojlović

#Miodrag Radonjić

#miloš biković