Alisa je devojka koja ima maštu i koristi je kako bi upoznala i prihvatila sve delove sebe

Baletska predstava "Alisa" u režiji i koreografiji Dejana Кolarova premijerno je izvedena sinoć na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ova neobična izvedba, inspirisana poznatim delom "Alisa u zemlji čuda" Luisa Кerola, dočekana je sa velikim interesovanjem beogradske publike, koja je "Alisu" ispratila burnim aplauzom i uzvicima afirmacije.

Video: Tanjug/N/A

Prema rečima reditelja i koreografa Кolarova, "sve je počelo od mašte" - u ovom plesnom komadu, "Alisa je devojka koja ima maštu i koristi je kako bi upoznala i prihvatila sve delove sebe", a Luis Кerol nas podseća da je sasvim u redu ponekad proviriti iza okvira.

Glavnu ulogu u baletu tumačila je Milica Jević Drndarević, dok su ostatak glumačke postave činili Slobodan Beštić, Aleksandra Bibić Кolarov, Nikola Bjanko, Olga Olćan, Sanja Ninković i Miloš Kecman.

Osim toga, posebnost ove izvedbe je u tome što je ona na sceni spojila sektor Baleta sa sektorom Drame Narodnog pozorišta - svoje glasove su ovom prilikom pozajmili članovi Drame Vanja Ejdus, Nenad Stojmenović, Nikola Vujović, Bojana Stefanović i Miloš Đorđević.

Balet "Alisa" deo je programa direkcije Baleta Narodnog pozorišta "Mladi koreografi", a njegova repriza zakazana je za 5. novembar.

Autor: Tanjug

#Aleksandra Bibić Кolarov

#Bojana Stefanović

#Dejan Kolarov

#Luis Kerol

#Milica Jević Drndarević

#Miloš Kecman

#Miloš Đorđević

#Narodno Pozorište

#Nenad Stojmenović

#Nikola Bjanko

#Nikola Vujović

#Olga Olćan

#Sanja Ninković

#Slobodan Beštić

#Vanja Ejdus

#alisa