U pucnjavi je povređen policajac

Dve osobe su ubijene, a 4 povređene, uključujući policajca, u pucnjavi u jednom tržnom centru u Bojsiju, glavnom gradu američke savezne država Ajdaho, saopštila je policija.

Na konferenciji za novinare, vlasti su saopštile da su tokom jučerašnjeg incidenta policajci razmenili vatru sa osumnjičenim, prenosi AP.

Osumnjičeni je u kritičnom stanju hospitalizovan i povređeni policajac je zbrinut i pušten.

Tržni centar je blokiran jakim snagama policije od ponedeljka uveče, a policija je saopštila da će ostati zatvoren dok se istraga nastavlja. Šef policije Rajan Li rekao je da je pucnjava prijavljena policiji oko 13:50 u ponedeljak, uz izveštaj da je jedna osoba upucana u to vreme, a kada su policajci stigli, primetili su nekoga ko je odgovarao opisu osumnjičenog.

- Došlo je do razmene vatre, koja je usledila ubrzo nakon što je policija stiga, što je rezultiralo povredom policajca, kao i privođenjem osumnjičenog - rekao je Li.

On je naveo da istražitelji veruju da je bio samo jedan napadač i da nema opasnosti za stanovištvo, kao i da za sada nisu poznati motivi ovog napada. Otprilike 400 metara dalje, policajci su zatvorili deo puta u blizini prometne raskrsnice kako bi mogli da istraže drugo mesto zločina u vezi sa pucnjavom. Policajci na drugom mestu zločina odbili su da odgovore na pitanja o istrazi osim što su potvrdili da je u vezi sa pucnjavom u tržnom centru.

Autor: Telegraf

#policajac

#pucnjava

#tržni centar