Pronađeni potencijalni saučesnici

Više javno tužilaštvo u Nišu je povodom ubistva tročlane porodice Đokić donelo naredbu o proširenju istrage i protiv okrivljenih K. M. i A. M. koji se takođe terete za krivično delo teško ubistvo iz člana 114. stav 1. tačka 11. Krivičnog zakonika. Okrivljeni su danas saslušani u tužilaštvu, a Višem sudu u Nišu podnet je predlog za određivanje pritvora do 30 dana – saopštio je portparol niškog VJT Borisav Radonjić.

Rođena braća K. M. i A. M. iz Moravca uhapšena su 22. oktobra nakon što ih je Goran DŽonić, takođe meštanin ovog aleksinačkog sela, optužio da su mu bili saučesnici u ubistvu njegovog brata od tetke Gorana Đokića. DŽonić je braću, poznatu pod nadimkom „Jojke“ okrivio da su ga prisili da ubije i opljačka bliskog rođaka.

Za ubistvo Đokića, njegove supruge Gordane i 25-godišnje ćerke Lidije, čija su spaljena tela pronađena 2. oktobra u ataru sela Moravac, okrivljeni su i DŽonićevi sinovi M. DŽ. i S. DŽ.

Oni su juče saslušani pred tužilaštvom nakon čega im je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio pritvor do 30 dana.

Autor: telegraf.rs

#UBISTVO

#istraga

#policija

#Đokići