Terana na prostituciju, zlostavljana i prebijana

Kako prenosi portal IndeksHR, žena i dva muškarca osumnjičeni su da su devojku staru 26 godina držali kao robinju u Zagrebu i mesecima je terali na prostituciju. Kako se navodi u policijskom izveštaju:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom te dvojicom muškaraca starosti 42 i 39 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Trgovanje ljudima“ na štetu 26-godišnjakinje.
Sumnja se da su od travnja (aprila) 2021. godine do početka listopada (novembra) 2021. godine, uporabom sile i prijetnje ostvarili nadzor nad 26-godišnjakinjom koja je u tom razdoblju bila blisko povezana s 42-godišnjakom, a sve u cilju stjecanja imovinske koristi putem njezinog iskorištavanja u vidu pružanja spolnih usluga uz novčanu naknadu. Na takav su način osumnjičene osobe nad oštećenom uspostavile odnos sličan ropstvu.

Osnovano se sumnja da je muškarac star 42 godine pretnjama, nasiljem i fizičkim zlostavljanjem, kao i zaključavanjem u kuće i stanove na području grada Zagreba, prisiljavao 26 godina staru devojku na pružanje seksualnih usluga uz novčanu naknadu - na šta je ona iz golog straha za svj život pristajala.

Organizovani su bili tako da je 42 godine star muškarac vršio stalnu torturu nad njom, dok je 40 godina stara žena tražila mušterije, a 39 godina star muškarac radio kao prevoznik.

Nakon pronalaska mušterija preko oglasa, oni su bili upućivani na razne adrese širom Zagreba.

Tokom jednih od mnogih susreta, mušterija je trebala da se pojavi u jednom ugostiteljskom objektu, gde se devojka usprotivila. Nakon toga žena koja je organizovala susrete je fizički i verbalno napala. Novac od prostitucije su delili žena od 40 godina i muškarac od 42 godine.

Kako navodi policija, devojka je trenutno adekvatno zbrinuta i pružena joj je adekvatna pomoć u skladu sa posledicama nasilja i traume koju je preživela.

Dok su osumnjičeni, nakon završene kriminalističke istrage predate u pritvor i čeka se dalja odluka Opštinskog suda u Zagrebu.

Autor: www.index.hr

#Lutka

#Robinja

#Seks robinja

#prostitucija

#seksualno nasilje

#silovanje

#trgovina ljudima

#zagreb