Ali, naveo je srpski patrijarh, ne možemo pristati ni na to da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je da pravoslavni srpski narod ne može da pristane na to da bilo ko dovodi u pitanje njegov duhovni i nacionalni identitet. Patrijarh Porfirije je naveo da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima treba i sebi da poželi.

- Ako ikom želimo zlo neka bude nama. Ako želimo zlo muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama. Što želimo njima neka bude i nama - napisao je patrijarh Porfirije na Instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by Патријарх Порфирије (@porfirije_patrijarh)

IZVOR: IG/porfirije_patrijarh

Ali, naveo je srpski patrijarh, ne možemo pristati ni na to da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni.

- Tek kad znamo ko smo, prepoznajemo ko je i bilo ko drugi. Tek tada ćemo moći da delimo svoje sa takozvanim tuđim i od njih da primamo ono što nam pružaju i tako bogatimo jedni druge - napisao je patrijarh srpski.

Patrijarh Porfirije završio je juče dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj, prvu otkako je izabran na mesto poglavara Srpske pravoslavne crkve. U manastiru Miloševac kod Prijedora juče održana Sveta arhijerejska liturgija, koju je služio patrijarh Porfirije zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom. 

Autor: redportal.rs

#Patrijarh Porfirije

#manstir Miloševac

#pravoslavni srpski narod