Hitac je nesrećnim slučajem došao iz scenskog pištolja, istraga ostaje otvorena

Holivudski glumac Alek Boldvin nesrećnim slučajem usmrtio je direktorku fotografije i ranio reditelja kada je u četvrtak ispalio hitac iz scenskog pištolja na snimanju filma u Novom Meksiku, saopštile su lokalne vlasti.

Boldvin, koji je saslušan i pušten, upucao je i ubio Halinu Hačins, direktorku fotografije filma Rust i ranio Džoela Souzu, reditelja filma, na ranču Bonansa krik, popularnoj filmskoj lokaciji južno od grada Santa Fe, navodi se u saopštenju kancelarije šerifa Santa Fea, a prenosi agencija Rojters.

Hačinsova je helikopterom prevezena u bolnicu Univerziteta u Novom Meksiku, gde je proglašena mrtvom, dok je Souza kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar C hristus St. Vincent, gde je podvrgnut lečenju zbog zadobijenih povreda.

Foto: Tanjug AP/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP

Težina njegovih povreda nije mogla odmah biti utvrđena. Šerifova kancelarija je saopštila da nije podignuta optužnica i da istražuju pucnjavu i intervjuišu svedoke.

- Istraga ostaje otvorena i aktivna - navodi se u saopštenju šerifove kancelarije.

Sajt Deadline je, pozivajući se na izvor iz šerifove kancelarije, preneo da su Boldvina ispitivali istražitelji, nakon čega je pušten.

Magazin People je preneo da je Boldvinov portparol rekao da je došlo do "nesreće" usled kvara kod rekvizitnog pištolja sa ćorcima.

Boldvin je koproducent filma Rust, vesterna smeštenog u Kanzas iz 1880-ih i igra istoimenog lika koji je deda 13-godišnjeg dečaka osuđenog za slučajno ubistvo.

Ranije u četvrtak Boldvin je na Instagramu objavio svoju sliku sa sedom bradom i obučen u odeću kauboja.

Na slici izgleda kao da ima lažnu mrlju od krvi na košulji i jakni.

Poznat po svojim imitacijama bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u jednoj komičnoj emisiji NBC-ja, Boldvin ima dugu karijeru na filmu i televiziji, ali i probleme u ponašanju.

Foto: Tanjug AP/AP Photo/Cedar Attanasio

Boldvin je optužen 2018. godine nakon tuče oko parking mesta u Njujorku. Tada se izjasnio krivim za uznemiravanje drugog stepena i pristao je da učestvuje u programu za upravljanje besom.

U 2014. godini je dobio poziv zbog problematičnog ponašanja nakon sukoba sa policijom koja ga je sprečila da se vozi biciklom u jednosmernoj ulici u Njujorku, a 2011. godine je izbačen iz aviona jer je odbio da prestane da igra igru Reči sa prijateljima pre poletanja.

Hačins (42), koja je iz Ukrajine i odrasla u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu, nekada je radila kao istraživački novinar u Evropi, navodi se na njenom sajtu.

Diplomirala je na Američkom filmskom institutu 2015. godine i izabrana je za jednu od zvezda u usponu američke kinematografije 2019. godine.

Na njenom poslednjem postu na Instagramu, objavljenom pre dva dana, vidi se kako se osmehuje ispod šešira sa širokim obodom dok jaše na konju.

- Jedna od pogodnosti snimanja vesterna je da jašete konje tokom slobodnog dana :) - napisala je ona uz video.

Ejpril Rajt, pisac, reditelj i producent, odala joj je počast na Fejsbuku.

- U neverici sam. Tako mlada, živahna i talentovana. Tako divna duša. Moje srce je uz njenog sina i porodicu - napisala je Rajt.

Souza (48) živi u oblasti zaliva San Francisko sa suprugom i dvoje dece, prema veb stranici IMDB.

Njegova LinkedIn stranica ga opisuje kao "pisca/reditelja" akcionog filma CrownVic i komedije Christmas Trade.

Sindikat radnika Holivuda: U Boldvinovom scenskom pištolju bio pravi metak

Scenski pištolj iz kojeg je ubijena filmska snimateljka i ranjen režiser na setu novog filma Aleka Boldvina imao je jedan pravi metak, saopštio je sindikat radnika Holivuda u dopisu svojim članovima, a prenosi Rojters.

- Glavni glumac je slučajno ispalio jedan pravi metak, koji je pogodio direktorku fotografije Halinu Hačins i režisera Džoela Souzu - navodi se u dopisu lokalne podružnice Međunarodnog saveza pozorišnih i scenskih radnika (IATSE), što su preneli Varajeti i Indivajer.

Autor: Tanjug

#Džeo Souza

#Halina Hačins

#alek boldvin

#direktorka fotografije

#reditelj

#usmrtio